Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

Vaccinatietempo moet de hoogte in, en toch zetten we volgende week 42 procent minder spuitjes. Hoe kan dat?

De vaccins moeten sneller, dat riedeltje kennen we ondertussen. Over enkele weken zou 70 procent van de 65-plussers gevaccineerd moeten zijn. Toch zullen er volgende week de helft minder vaccins gezet worden dan deze week. Wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie?

46 reacties

 • willy staes

  2 maanden geleden
  verschillende landen stoppen met AZ , Belgie gaat gewoon door , het zal weer iets met de prijs te maken hebben , gaan de heren in Brussel ook AZ krijgen ? denk ik niet .
 • OCTAAF DECOSTER

  2 maanden geleden
  Ik ben gevaccineerd op 9april in sijsele er was een perfecte organisatie na twintig minuten terug naar huis Vriendelijk personeel Mijn tweede prik op 14mei Hopelijk even goed Octaaf Decoster
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Dat er heel wat mis gelopen is kan men niet ontkennen. Het was echter een gigantische operatie die op korte tijd moest op zijn poten gezet worden. Dat er dan zaken over het hoofd gezien worden is te begrijpen. Zo zou het veel gemakkelijk zijn om mensen die deel uitmaken van een gezin en weinig schelen in leeftijd te samen op te roepen. Het zou veel geloop besparen. Mijn vaccinatie is vlekkeloos verlopen. Praktisch gen wachttijd en vriendelijk onthaal.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Al bedankt voor AstraZ vaccin en wacht wel op ander.Als ik hier de illustratie foto zie komen mijn nekharen omhoog alsof je daar geen besmetting kan oplopen ,die meter tussen die stoelen en passeren van anderen is geen veiligheid.Mijn arts gaat mij vac-cineren en wel thuis,eergister aanvraag beslist.Overigens alle die rolstoel zitten hunnen op vraag ook thuis gevaccineerd op aanvraag.
 • De Rees Romain

  2 maanden geleden
  waarom geen pfizer voor iedereen ? az is veel goedkoper maar heeft veel bijwerkingen(dat wenst ge niet te krijgen) veel mensenkomen gewoon niet opdagen voor hun vaccinatie met az.
 1. RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Overlegco­mité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”

  Zeven uur hebben we erop moeten wachten, maar: “Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen door Elio Di Rupo.” Wat gebeurde er achter de schermen van een van de langste overlegcomités ooit?
 2. Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch beschermpak in Koning Boudewijnstadion: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”
  Brussel

  Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch bescherm­pak in Koning Boudewijn­sta­di­on: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”

  Schijn bedriegt. Dat weet kunstenaar-fotograaf Wim Tellier als geen ander. Voor zijn nieuwste worp ‘Closer' dropte de creatieveling vandaag een gigantische installatie van een man in een beschermpak in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Maar binnenkort wordt de schijnbaar onaantastbare brandweerman overweldigd door moeder natuur. We namen een kijkje vanop 90 meter hoogte. “Denk maar aan hoe we corona aan het begin nog onderschat hebben. Wel, we weten hoe het is verlopen.