REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Teststrategie aangepast: wat betekent dat voor u?

Wie geen symptomen heeft, zal voortaan niet meer getest worden op het coronavirus. De laboratoria kunnen de druk niet meer aan waardoor er voorrang gegeven zal worden aan personen mét symptomen. Wat betekent die aangepaste teststrategie voor jou?

 1. Buurlanden bestellen 16 miljoen snelle coronatesten, België bestelt er 0
  PREMIUM

  Buurlanden bestellen 16 miljoen snelle coronates­ten, België bestelt er 0

  Sneltesten kunnen een belangrijk onderdeel worden van onze toekomstige teststrategie, onder meer voor het testen van het personeel en de bewoners in de woonzorgcentra. Onze buurlanden bestelden ze al massaal: Nederland meer dan 2 miljoen, Frankrijk 5 miljoen en Duitsland 9 miljoen. België heeft nog niets besteld. “We moeten onze strategie nog bepalen”, klinkt het bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Maar zal het tegen dan niet te laat zijn?
 2. Vlaanderen blijft hoog scoren in de Europese vaccinatietop

  Vlaanderen blijft hoog scoren in de Europese vaccinatie­top

  In Vlaanderen zijn nu maar liefst 5.193.882 mensen volledig gevaccineerd, dat is 78,07 procent van de Vlaamse bevolking. Onder de volwassen bevolking zijn 4.833.309 mensen gevaccineerd, goed voor 90,12 procent van de Vlaamse volwassenen. Zo blijft Vlaanderen, wat het aantal volledig gevaccineerde volwassenen betreft, hoog genoteerd staan in de Europese top, na Portugal, Frankrijk, Noorwegen, Ierland en IJsland. Dat meldt het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag.