Op het strand van Palma de Mallorca liggen er sinds enkele weken opnieuw overwegend Duitse toeristen
Volledig scherm
PREMIUM
Op het strand van Palma de Mallorca liggen er sinds enkele weken opnieuw overwegend Duitse toeristen © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten (PhotoNews)

Reisverbod maandag op de schop, maar kunnen we meteen ook overal naartoe?

De vaccinatieprogramma’s die nu zowat overal in Europa op dreef komen, zetten ook de deur naar een toeristische zomer opnieuw open. Maandag gaat in ons land naar verwachting het maandenlange verbod op niet-essentiële reizen op de schop. Dat verbod viel dan ook niet langer tegenover Europa te verantwoorden. Maar voor u meteen een vliegticket of vakantiehuisje boekt: waar kunnen we nu heen? Wat zijn de inreisvoorwaarden voor de populairste vakantielanden? Welke regels gelden ter plaatse? En wat bij terugkomst?

26 reacties

 • Vicky Vanglabeke

  2 maanden geleden
  Tegen dat het groot verlof er is, zullen we alweer niet mogen reizen. Hoop echt dat wij dit jaar toch efkes kunnen relaxen in betere oorden in plaats van dit kermislandje.
 • Guy Moreels

  2 maanden geleden
  De reissector, gespecialiseerd in reizen binnen de EU, komt dat wel te boven ! Ik denk echter wel eens aan de specialisten in verre, georganiseerde (rond)reizen. Er zijn landen in de wereld waar je m.i. voor het eerst niet meer kan komen, als het ooit nog mogelijk wordt. Daar zijn ook gidsen voor, die zich gespecialiseerd hebben in land en cultuur, de taal van ginder spreken, daar soms wonen. En er komen geen toeristen. Kostwinning voor die mensen is ook weg ! Wel erg !
 • Giedo Claesen

  2 maanden geleden
  Dat mensen het gevaar op café niet willen zien dat snap ik niet. O als ze de regels volgen, natuurlijk zo eenvoudig is het. Men moet altijd de regels volgen ook op café, dus volgens de regels drinken moet ook zo eenvoudig is het. Toch kruipen er heel veel mensen dronken achter het stuur. En juist om die alcohol is op café gaan zo gevaarlijk, mensen verliezen met alcohol heel rap de realiteit uit het oog. Maar zonder alcohol kunnen er ook hier heel veel de realiteit niet inzien :-(
 • Dean Vanbosch

  2 maanden geleden
  Onder voorwaarden die voor de meesten onder ons niet haalbaar zullen zijn!!
 • marianne torfs

  2 maanden geleden
  Ik ben ook weg deze keer , ik ga mij daar niet meer als een onnozelaar mooi thuis zitten . Genoeg geweest voor mij
 1. Van Gucht: “Belangrijk dat alle Europese landen maximaal inzetten op snelle toediening van de tweede dosis”
  Play
  6

  Van Gucht: “Belangrijk dat alle Europese landen maximaal inzetten op snelle toediening van de tweede dosis”

  Het Nationaal Crisiscentrum en gezondheidsinstituut Sciensano hebben vrijdagmorgen opnieuw een update gegeven over de coronasituatie in ons land. De cijfers blijven vooralsnog zeer gunstig evolueren, maar het is zaak om voorzichtig te blijven. “We blijven dezelfde boodschap herhalen: blijf voorzichtig zolang u niet volledig gevaccineerd bent”, benadrukte viroloog Steven Van Gucht, verwijzend naar onder meer de gevaren van de Deltavariant. Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing ging dan weer dieper in op enkele belangrijke zaken voor wie in het buitenland op vakantie gaat.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.