Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. 'Kerstmaatregelen' in ministerieel besluit gegoten: dit zijn de definitieve regels

Het nieuwe ministerieel besluit (MB) met de aangepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen gaan in op 1 december en zijn van toepassing tot 15 januari 2021. Zoals vrijdag is aangekondigd, mogen erkende musea en kunsthallen weer opengaan. Ook winkels mogen heropenen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen. Een overzicht:

380 reacties

 • Geert Desmet

  3 maanden geleden
  Alleen war geldt opbrengt mag. Kerstmis vieren met je familie brengt niks op.De Croo zal wel vieren, daar mag je zeker van zijn.Ben akkoord dat er maatregelen nodig zijn, maar laat dan voor die paar dagen een beetje versoepeling toe.
 • Mia Maussen

  3 maanden geleden
  dan beter geen versoepeling - is simpelder .
 • Paul Sempels

  3 maanden geleden
  stop met het wegen met 2 maten en twee gewichten met andere woorden iedereen gelijk voor de corona maatregelen
 • HUGO COOLSAET

  3 maanden geleden
  Alleenstaanden mogen toch tot 2 personen uitnodigen, maar zelf zijn ze nergens welkom. Wat voor absurde maatregelen worden er nu gecreëerd. Na 9 maanden weet men nog altijd niet (of wil men het zogezegd niet weten) waar de grote boosdoeners zitten en welke stommiteiten men in het verleden gemaakt heeft. Het zijn maatregelen waartegen de bevolking terecht zal zeggen "foert". 
 • Patrick Georges

  3 maanden geleden
  Stop met de absurde maatregels om mondmaskers te dragen in open lucht zoals hier in Poperinge.Wanneer ministertjes een interviewtje geven dragen ze er ook geen.(Zoals Trump trouwens),maar op zichzelf geven ze geen kritiek en iedereen aanvaard dit hier ??ongeloofelijk !Zolang er absurde maatregels zullen de mensen de goede aan hun laarslappen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"