Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. 'Kerstmaatregelen' in ministerieel besluit gegoten: dit zijn de definitieve regels

Het nieuwe ministerieel besluit (MB) met de aangepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen gaan in op 1 december en zijn van toepassing tot 15 januari 2021. Zoals vrijdag is aangekondigd, mogen erkende musea en kunsthallen weer opengaan. Ook winkels mogen heropenen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen. Een overzicht:

380 reacties

 • Geert Desmet

  3 maanden geleden
  Alleen war geldt opbrengt mag. Kerstmis vieren met je familie brengt niks op.De Croo zal wel vieren, daar mag je zeker van zijn.Ben akkoord dat er maatregelen nodig zijn, maar laat dan voor die paar dagen een beetje versoepeling toe.
 • Mia Maussen

  3 maanden geleden
  dan beter geen versoepeling - is simpelder .
 • Paul Sempels

  3 maanden geleden
  stop met het wegen met 2 maten en twee gewichten met andere woorden iedereen gelijk voor de corona maatregelen
 • HUGO COOLSAET

  3 maanden geleden
  Alleenstaanden mogen toch tot 2 personen uitnodigen, maar zelf zijn ze nergens welkom. Wat voor absurde maatregelen worden er nu gecreëerd. Na 9 maanden weet men nog altijd niet (of wil men het zogezegd niet weten) waar de grote boosdoeners zitten en welke stommiteiten men in het verleden gemaakt heeft. Het zijn maatregelen waartegen de bevolking terecht zal zeggen "foert". 
 • Patrick Georges

  3 maanden geleden
  Stop met de absurde maatregels om mondmaskers te dragen in open lucht zoals hier in Poperinge.Wanneer ministertjes een interviewtje geven dragen ze er ook geen.(Zoals Trump trouwens),maar op zichzelf geven ze geen kritiek en iedereen aanvaard dit hier ??ongeloofelijk !Zolang er absurde maatregels zullen de mensen de goede aan hun laarslappen.
 1. Jean-Marie Dedecker blijft strijden voor paasvakantie mét horeca aan zee: “In Middelkerke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”

  Jean-Ma­rie Dedecker blijft strijden voor paasvakan­tie mét horeca aan zee: “In Middelker­ke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val