Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Winkelen beperkt tot 30 minuten en alle zwembaden gesloten: deze nieuwe maatregelen zijn sinds middernacht van kracht in heel het land

In het Staatsblad is gisteravond het nieuwe ministeriële besluit (MB) verschenen dat nieuwe verstrengde maatregelen oplegt in heel het land. De verstrengingen zijn om middernacht ingegaan. Wallonië en Brussel nemen daarbij ook de nieuwe Vlaamse maatregelen op, zoals de sluiting van de musea en de cultuurcentra. Brussel houdt wel vast aan haar eigen strengere maatregelen, bijvoorbeeld op het vlak van de avondklok en het alleen winkelen.

61 reacties

 • sylvia somers

  3 maanden geleden
  Je mag met niemand geen contact meer hebben maar een poetsvrouw mag wel bij 10 verschillende huisgezinnen gaan poetsen ??? Dat moeten ze toch eens uitleggen?
 • Jaak Casteleyn

  3 maanden geleden
  Hoe gaat die Demir dat nu nog uitgelegd krijgen als ze het vorige keer al niet kon en pompier Jambon is eindelijk aan het blussen geslagen maar bij hem moet de zaak al afgebrand zijn alvorens in actie te komen en hun grote licht uit Antwerpen vond het niet nodig dat de horeca moest sluiten.
 • Eddy Gysbrechts

  3 maanden geleden
  Men stopt nu al met niet Corona gebonden zorg/operaties,omdat misschien volgende week al de intensieve bedden vol liggen,men kan gerust nog een week verder doen. Er zijn nu 1000 bedden bezet er sterven er elke dag 65 das 650 tegen volgende week. Er gaan nooit 2 duizend bedden bezet zijn tegen volgende week. Het beleid is korrekt alleen de politiek durft de regels niet afdwingen,personen die de regels niet volgen hoeft ge niet te beboeten maar komen niet in aanmerking voor een bed op intensieve.
 • Tanja Vos

  3 maanden geleden
  Oh fijn, kunnen we in de vakantie met zen allen naar een vakantiepark en gezellig in het restaurant (uiteraard met buffet) aanschuiven. Nog een paar nachtjes extra boeken en de kids kunnen daarna direct zonder quarantaine naar school. Nu hoeven we ons geen zorgen te maken over de avondklok en het gesloten stamcafé. 
 • Rene Philips

  3 maanden geleden
  Nogmaals stop ook het voetbal, bron van vele besmettingen.
 1. De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  De Wever in nieuwjaars­toe­spraak over zaak-Ku­cam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  “De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen