Vertommen/ANP
Volledig scherm
© Vertommen/ANP

OVERZICHT. Deze extra maatregelen heeft het Overlegcomité genomen en gaan vandaag al in

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten hebben op een persconferentie extra maatregelen bekendgemaakt na het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen gisterenavond. De maatregelen komen er omdat de coronacijfers blijven verslechteren. Alle maatregelen gaan vandaag in, gelden tot minstens 19 november en worden over twee weken geëvalueerd.

141 reacties

 • Lorraine Bernard

  6 maanden geleden
  En maar zeggen dat er extra steunmiddelen komen voor de horeca, dit is dan niet voor de mensen die als gelegenheidswerknemer staan te werken, wij krijgen niks steun en daar door verliezen we heel veel loon
 • Els Martin

  6 maanden geleden
  Duidelijker kan het niet zijn, niet de regels maar het feit dat het niet werkt met al die regeringen. Meer opperhoofden dan indianen...schande!
 • EDDY DE VEULDER

  6 maanden geleden
  mag ik jullie even aan herinneren dat op 6 Juni alles heropend is zoals horeca en cafe’s na de eerste lockdown.vanaf dan hebben wij het zeer goed gedaan.wij zijn op reis geweest,gaan eten op restaurant enz.de miserie is terug begonnen met de opening van de scholen,de eerste explosie was al te zien half September en begin Oktober met de universiteiten is de sunami gekomen.nu willen ze het oplossen met de horeca te sluiten.Ministers en virologen open de ogen en sluit de scholen voor het te laat !!
 • Marc Nijs

  6 maanden geleden
  Naar het voetbal in de buitenlucht mag je niet gaan kijken maar naar een culturele activiteit wel. Dit is toch niet logisch. Een voetbalmatch in een stadion kan perfect veilig gevolgd worden. Dit is veel veiliger dan in een cinemazaal. De culturele sector heeft wel serieus van hun oren gemaakt bij de vorige lockdown. De voetbalwereld niet, hoe de media de publieke opinie kan bespelen.
 • Vincent Henry

  6 maanden geleden
  Laat alle mensen die hun job tijdelijk niet kunnen  uitoefenen (ook de parlementsleden...) gaan helpen (werken) in de zorginstellingen en wie het kan, ook in scholen. Dan is lock down geen probleem meer.En trouwens, al diegenen die extra toelagen (financiële hulp) krijgen: moeten die daar niets voor,in de plaats doen misschien? Zorginstellingen kunnen uw hulp,gebruiken!
 1. Horeca-actoren voeren gezamenlijke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Horeca-actoren voeren gezamenlij­ke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting.
 2. Van Ranst: “Denk dat we aan het evolueren zijn naar een lockdown” - Minister Lydia Peeters test positief - Waalse regering kondigt strengere maatregelen aan

  Van Ranst: “Denk dat we aan het evolueren zijn naar een lockdown” - Minister Lydia Peeters test positief - Waalse regering kondigt strengere maatrege­len aan

  Het Overlegcomité heeft beslist om verstrengingen door te voeren op het vlak van sport, cultuur en jeugdactiviteiten. In het hoger onderwijs geldt een maximumbezetting van 20 procent in de aula’s, met een uitzondering voor de eerstejaars. De pretparken moeten dicht. De nieuwe regels gelden gedurende een maand. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!