OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: nieuwe besmettingen met ruim derde, opnames en overlijdens met kwart
De coronacijfers blijven verder dalen in België. Dat blijkt maandagochtend uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart.
Delen per e-mail
Zo zijn van 20 tot 26 november dagelijks gemiddeld 2.390 besmettingen met het virus geregistreerd. Dat is een daling met 37 procent. Sinds het begin van de epidemie zijn in België 576.599 infecties vastgesteld.
Volgens de laatst bevestigde cijfers raakten op donderdag 26 november 2.348 mensen besmet. De dag daarvoor, op woensdag 25 november, ging het om 2.645 besmettingen. Op dinsdag 24 november waren het er 2.857 en op maandag 23 november 3.948.
Ziekenhuizen
De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 229 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een afname met 25 procent. In totaal zijn sinds maart al 42.312 personen gehospitaliseerd.
Momenteel liggen nog 3.989 patiënten in het ziekenhuis met een coronabesmetting, onder wie 906 op intensieve zorg. Gisteren lagen nog 3.993 coronapatiënten in het ziekenhuis en 947 op intensieve zorg.
Overlijdens
Van 20 tot 26 november overleden dagelijks gemiddeld 132 mensen, een daling met 23,8 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Er zijn nu 16.547 mensen gestorven na een besmetting met het virus.
Meer testen
Het aantal testen is lichtjes gedaald: met vijf procent, tot 28.811. Sinds maandag 23 november kunnen weer mensen zonder symptomen getest worden, waardoor dat cijfer de komende dagen allicht zal toenemen.
Positiviteitsratio
De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, is tussen 20 en 26 november gedaald tot 10,4 procent. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt 5 procent als de kritische drempel om een epidemie onder controle te beschouwen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
49
Andere strategie om vaccinatie te versnellen? Vandenbroucke laat één-prikstrategie onderzoeken
-
Sparen
Een ‘gezonde’ spaarpot: om hoeveel geld gaat het dan?
De coronacrisis heeft veel mensen met hun neus op de feiten gedrukt: bij onverwacht moeilijke tijden is een gezonde spaarbuffer echt geen overbodige luxe. Maar wat is een goed bufferbedrag? Spaargids.be ging op zoek naar het advies van de experts en geeft ook enkele tips om beter te sparen. -
PREMIUMNazareth
25 jaar geleden gebeurde het zwaarste verkeersongeval ooit in ons land, de kettingbotsing op de E17: “We bleven maar mensen bevrijden”
-
-
Slimme verlichting en beveiligingscamera’s: met deze ingrepen geef je inbrekers geen kans
In 2019 noteerde de politie 47.021 meldingen van woninginbraak in ons land. De coronacrisis strooit echter ook inbrekers roet in het eten, want dit cijfer is met dank aan de avondklok en het sterk toegenomen thuiswerk sinds de eerste lockdown gedaald. Toch blijf je ook nu beter op je hoede. Met de volgende tips hou je je huis inbraakvrij. -
PREMIUM
ASSISEN. Lome postbediende Dirk Wauters kon redelijk agressief uit de hoek komen, zeggen verschillende getuigen
-
Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken
Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek. -
7
Mist veroorzaakt jaarlijks 160 slachtoffers op de weg
Ons land kent jaarlijks niet meer dan veertig mistige dagen. Toch veroorzaakt mist op de wegen elk jaar 160 doden of gewonden bij ongevallen als het zicht minder dan honderd meter bedraagt. De ernst van ongevallen in de mist is bijna twee keer zo zwaar als gemiddeld: 34 doden per 1.000 ongevallen tegen gemiddeld 18 doden per 1.000 ongevallen. Verkeersinstituut Vias wijst daar zaterdag op, vanwege de 25ste verjaardag van de kettingbotsing op de E17 in Nazareth.