"Zou het geen verademing zijn dat onze ministers eens niet aan ons vragen om een tandje bij te steken, maar dat ze zelf beloven om de komende weken het gashendel nog eens open te draaien? Geloof ons, daar is nog ruimte voor", schrijft Jeroen Bossaert.
Volledig scherm
PREMIUM
"Zou het geen verademing zijn dat onze ministers eens niet aan ons vragen om een tandje bij te steken, maar dat ze zelf beloven om de komende weken het gashendel nog eens open te draaien? Geloof ons, daar is nog ruimte voor", schrijft Jeroen Bossaert. © EPA

ONZE OPINIE. “Beste ministers, vraag voor één keer niet aan ons om een tandje bij te steken, maar draai zelf het gashendel open”

Het Overlegcomité komt straks weer samen om te bepalen wat er de komende weken mogelijk is op het vlak van versoepelingen. “Men zal achteraf nog maar eens aan u vragen om even vol te houden en een tandje bij te steken”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Zou het geen verademing zijn als ze dat achterwege lieten en zélf beloofden om het gashendel open te draaien?”

4 reacties

 • Peter Van Endert

  1 maand geleden
  1 jaar geleden zegt minister De Croo deze regering is één grote peutertuin en hij heeft volledig gelijk
 • Godfried Meuwes

  1 maand geleden
  Weeral een kinderlijke toneelopvoering.Wat beslist is kon gemakkelijk op 10 minuten gezegd worden.Maar ja dan kunnen ze niet eten en geen dagbergoeding krijgen.Ik baal van die peutertuin.
 • Hugo Hechtermans

  1 maand geleden
  Mooi voorstel ? Het zijn niet de ministers die het virus verspreiden...
 • Brent Verbruggen

  1 maand geleden
  Ik vraag nie veel, enkel dat de crossfit en fitnes terug open mag thats it
 1. ANALYSE. Dit zijn de vijf maatregelen die de overheid zelf beter kan doen om de curves sneller te laten dalen
  PREMIUM

  ANALYSE. Dit zijn de vijf maatrege­len die de overheid zelf beter kan doen om de curves sneller te laten dalen

  ‘Uw gedrag bepaalt de curve!’, verkondigen politici en experts al maanden. Klopt, maar ook hún gedrag speelt een belangrijke rol. Onze verdedigingsmuren tegen het coronavirus zijn bijlange nog niet stevig genoeg. Als we willen dat de curves sneller dalen en de versoepelingen in mei gewoon kunnen doorgaan, moet de overheid vijf gaten - van ventilatie tot het doven van broeihaarden - dringend dichten.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar