De politie gaat met de feestdagen drones inzetten om de coronaregels te handhaven.
Volledig scherm
De politie gaat met de feestdagen drones inzetten om de coronaregels te handhaven. © RV

Nultolerantie en zelfs drones ingezet om coronaregels af te dwingen tijdens de feestdagen - Hackers bekeken documenten Pfizer over vaccintest

De daling in de Belgische coronacijfers is zo goed als tot stilstand gekomen, enkel bij het gemiddeld aantal overlijdens is er nog sprake van een duidelijke daling, zo bleek vandaag opnieuw uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eersten in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Herlees al het nieuws over Covid-19 van woensdag 9 december in dit liveblog.

93 reacties

 • Linda Wellekens

  3 maanden geleden
  En nu mogen de politemensen nog met de drone spelen ook, wat zal dat prettig zijn :-)
 • rudi berghmans

  3 maanden geleden
  ik hoop dat ze iedereen flink beboeten wie in overtreding is , ik zal zelf ook buren in de gaten houden , als ik mij aan de regels moet houden moet dat voor iedereen zo zijn zo simpel is dat
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Inderdaad het begin van een politiestaat en ook in tegenstelling met wat de Minister van Binnenlandse Zaken heeft gezegd, maar natuurlijk is een gerichte controle noodzakelijk maar niet overdrijven, gewone mensen bang maken is makkelijk maar met eenzelfde intensiteit gangsters aanpakken is moeilijker en eist meer lef, maar nu is het meteen kassa kassa en niet seponeren, dat vinden ze leuker
 • Dennis Senders

  3 maanden geleden
  Tijdens rellen zetten ze geen drones in om de daders te kunnen filmen? Misschien ook drones inzetten tegen inbraken, dat is een echte plaag!
 • Bart De Kort

  3 maanden geleden
  Het was misschien veel beter om iedereen maar te laten doen, want dat is wat velen willen. Maar van zodra je een overtreding begaat, kom je op een lijst en dat betekent dat je - als je corona zou krijgen - niet meer wordt geholpen in het ziekenhuis, net als jouw gezinsleden en iedereen met wie je contact hebt gehad. Want als jij geen rekening houdt met de medemens, moet de medemens op dat moment toch ook geen rekening houden met jou ... Dat zou volgens mij veel beter zijn!
 1. Stroomproducenten vrezen bouw onvoldoende gascentrales: "Absoluut onmogelijk om laatste kerncentrales in 2025 te sluiten”

  Stroompro­du­cen­ten vrezen bouw onvoldoen­de gascentra­les: "Absoluut onmogelijk om laatste kerncentra­les in 2025 te sluiten”

  Er dreigen onvoldoende gascentrales te mogen worden gebouwd om de bevoorradingszekerheid van ons land te garanderen na 2025, als de kernuitstap een feit is. Daarvoor waarschuwt FEBEG, de federatie van Belgsiche Elektriciteits- en Gasbedrijven. Eerder vandaag zou Waals minister van Economie Willy Borsus dat het “absoluut onmogelijk is om onze laatste twee kerncentrales in 2025 te sluiten als we onze ambities inzake energietransitie, toegankelijke energie voor burgers en ondernemingen, en leveringszekerheid zonder invoer van energie willen waarmaken”.
 2. Vlaanderen diende meer dan 73 procent ontvangen vaccins toe, Brussel nog maar 40 procent

  Vlaanderen diende meer dan 73 procent ontvangen vaccins toe, Brussel nog maar 40 procent

  In Vlaanderen is 96 procent van de ontvangen Pfizer-vaccins toegediend. Bij de andere vaccins ligt dat cijfer nog veel lager: 30 procent van de geleverde Moderna-vaccins is gezet, bij AstraZeneca is dat nog maar 19 procent. In totaal gaat het in Vlaanderen om 73 procent van de geleverde vaccins die zijn toegediend, terwijl dat in Brussel bijvoorbeeld maar 40 procent is. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe leveringscijfers van het federaal agentschap voor de geneesmiddelen FAGG.
 3. Motivatie om maatregelen te volgen al wekenlang problematisch laag
  32

  Motivatie om maatrege­len te volgen al wekenlang problema­tisch laag

  Belgen konden zich de voorbije weken maar moeilijk motiveren om de bestaande coronamaatregelen te blijven volgen. Dat blijkt vandaag uit het laatste rapport van de motivatiebarometer. Slechts 25 à 35 procent blijft ten volle overtuigd van de noodzaak van de maatregelen. Een “zorgwekkende situatie”, vinden de onderzoekers, omdat gelijkaardige cijfers in het verleden de voorbode zijn gebleken van stijgende infecties, hospitalisaties en overlijdens.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"