Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vrijdagavond op de persconferentie na het Overlegcomité.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vrijdagavond op de persconferentie na het Overlegcomité. © Photo News

Nieuwe teststrategie: langere isolatie, alle laboratoria sporen vanaf volgende week varianten op

De ministers van Volksgezondheid van ons land hebben een nieuwe teststrategie op punt gesteld. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vrijdag laten verstaan op de persconferentie na het Overlegcomité. “Testen, isoleren, vaccineren”, is de mantra waarmee Vandenbroucke de strategie samenvatte.

9 reacties

 • Younes El Greco

  1 maand geleden
  Juist terug van buitenland. Ik zat in een “rode zone” waarbij er 100 besmettingen waren per dag. Dit is minder dan ons opname. Ik denk dat WIJ de rode zone zijn
 • Anna Pauels

  1 maand geleden
  hij zal het eens zeggen : de man die na zijn ministerpost het land achterliet met een miljardenschuld. Waar we nu nog steeds extra 620 miljoen elk jaar mogen voor ophoesten en die krijgt dan weer een ministerpost! Dat kan alleen in dit land
 • dina van doren

  1 maand geleden
  nieuwe teststrategie wanneer stopt deze klucht ineens worden 6500 antwerpenaren gevraagd om zich te laten testen deze mensen gaan dat niet doen net zoals een grote groep mensen die terug gekomen zijn van een rode zone ,hier mag je geen familie bezoeken ,naar het buiten land wel waar zit de logica supermarkten houden zich al lang niet meer aan de regels het aantal dat daar binnen gaat is erover,maar de kapper die daarvoor al alles veilig deed moet nog exstra's doen als hij al open mag enz enz
 • Marc Sierens

  1 maand geleden
  VDB begint wartaal uit te kramen,hij weet het zelf niet meer wat en hoe er zou moeten gebeuren de regering loopt vast in hun regeltjes waar alleen de echte Belgen mee getroffen worden de rest veegt toch aan alles hun voeten,en reisverbod ja voor de Belgen de medeburgers van vreemde origine zullen wel reizen onder het mom van familiebezoe
 • Nico Villy

  1 maand geleden
  Men kan met een PCR-test geen virus vaststellen laat staan een variant. Er staat nog steeds een beloning van 380.000 € te wachten op diegene die het coronavirus kan isoleren. Nog niemand ter wereld is daar in geslaagd.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Vaccinatieteller België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelijking met het buitenland

  Vaccinatie­tel­ler België: zo ver staat ons land met de vaccins, en hier staan we in vergelij­king met het buitenland

  De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
 1. Niet de minste versoepeling: wake-upcall of doodsteek voor onze motivatie? “Op het vlak van ons mentaal welzijn is het vijf over twaalf”
  PREMIUM

  Niet de minste versoepe­ling: wa­ke-up­call of doodsteek voor onze motivatie? “Op het vlak van ons mentaal welzijn is het vijf over twaalf”

  Het Overlegcomité besloot niets te beslissen. Zelfs de verwachte uitbreiding van onze buitenbubbel kwam er niet. De cijfers gaan immers de foute kant op en een time-out van een week biedt hopelijk de stabiliteit om volgende week vrijdag de deur naar ‘de lente van de vrijheid’ voorzichtig op een kiertje te zetten. Wat doet dit met onze motivatie om de regels na te leven? “Iedereen hoopte op wat mentale zuurstof.”
 2. LIVE. 400 Belgen gaan Chinees coronavaccin testen - Artsen in verzet tegen vaccinatiestrategie

  LIVE. 400 Belgen gaan Chinees coronavac­cin testen - Artsen in verzet tegen vaccinatie­stra­te­gie

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers kan je niet versoepelen, dat zou onverantwoord zijn”, zei premier Alexander De Croo daarover tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"