Minister van Binnenlandse Zaken (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken (CD&V). © Photo News

Minister Annelies Verlinden: “Politie gaat controles uitvoeren op verbod op niet-essentiële reizen”

We kunnen niet elke wagen aan de grens controleren, maar de politie gaat wel degelijk controles uitvoeren op het verbod op niet-essentiële reizen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gezegd aan VTM NIEUWS.

128 reacties

 • Luc Gorrebeeck

  1 maand geleden
  Niet verkozen, maar tof zoveel bla bla verkopen !
 • Harold Anckaert

  1 maand geleden
  Doe eens iets Vivaldiregering die we kunnen geloven! Jullie goochelen erop los, en maar zeggen dat je bij de beste van de wereld hoort VDB en DE Croo! Veel te late beslissingen zoals voor de reizen, het sluiten van de scholen kan niet en het openbaar vervoer laten ze voor wat het is, juist daar waar het virus zich het meeste kan verspreiden! Men is zo onduidelijk en verkeerd in hun maatregelen dat het geen naam heeft!
 • freddy vandersmissen

  1 maand geleden
  Hallo regering , het is de bedoeling dat je de Belgen in Belgie houd, maar de buitenlanders in het buitenland ! Dus controle van ALLE in & uitgaand verkeer , anders is het WEER dweilen met de kraan vierkant open! Enkel de grens over met een goedkeuring van de gemeente waar je gedomicilleerd bent. Goedkeuring laten afstempelen bij vertrek & terugkeer en terug melden bij de gemeente voor de opvolging van de testen & eventuele quarentaine. Controle door douane en het leger laten uitvoeren.
 • WALTER VAN STEELANDT

  1 maand geleden
  Waarom controles ? Als het niet mag of verboden is, doe het dan niet ! Simpel !
 • Jules Vermeers

  1 maand geleden
  Dat is een heel goede grap we gaan daar ook intrappen.
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"