Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

LIVE. Horeca vanaf maandag een maand dicht, ook avondklok in hele land - Eén nauw contact per persoon - Kerstmarkten mogen niet doorgaan

De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land komt vandaag bijeen om te vergaderen over de verdere corona-aanpak in België. Er zullen daarna zo goed als zeker strengere maatregelen worden aangekondigd. Lees in dit liveblog alle laatste ontwikkelingen over het coronavirus. 

 1. Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

  Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

  Het wetsvoorstel ter versoepeling van de abortuswet komt volgende week niet op de agenda van de plenaire Kamer. De PVDA had daarvoor een motie ingediend, maar kreeg enkel de steun van DéFI. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) relativeert ondertussen de vragen die her en der worden gesteld bij de rol van Ecolo binnen de Vivaldi-coalitie. Ze vindt dat de heisa door media en de oppositie groter wordt voorgesteld dan ze is. “Ik heb echt geen barstjes gezien in de schoot van de regering”, aldus minister De Sutter in het Eén-programma Villa Politica.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen