AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. AstraZeneca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimistisch over daling cijfers

Er komt een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. En kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Dat zijn enkele van de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag heeft genomen. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

76 reacties

 • sonia lauwers

  9 maanden geleden
  Heel juist, dina V.D., in de supermarkten wordt massaal met 2 gewinkeld en er is geen politie te bespeuren om te beboeten. Ze nemen dus elk een karretje en buiten moeten mensen staan wachten, ze zijn dus ook 100% besmettelijker, men moet extra personeel aan de kassa's zetten om af te rekenen. En als het personeel (of ik) er iets van zeg, wordt men uitgejouwd.
 • Kirsten De Laet

  9 maanden geleden
  Nu moet iemand mij toch een uitleggen en verklaren hoe je ' een virus ' vanuit een ander land importeert. Zit het dan op je kleding, hangt het aan de buitenspiegel van je auto, kruipt het onopgemerkt in je reiskoffer? Want er zijn héél véél zaken die opmerkelijk verdacht zijn en totaal onlogisch. En dan zijn er nog diegene die erop kicken om hun vrijheden zomaar op te geven voor, ja voor wat eigenlijk? Weet één ding, het oude normaal is voltooid verleden tijd. Zelfs met 100 vaccinaties.
 • Henri Troyat

  9 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp mogen Marrokanen en Turken zonder problemen hun familie gaan bezoeken in het buitenland, zich daar onttrekken aan de regeltjes en dan vrolijk terug naar huis komen en de boel hier verder besmetten?
 • Jaak Casteleyn

  9 maanden geleden
  Als we dezelfde “verklaringen op eer” gaan toepassen zoals de politiek die toepassen zal er niet veel eer aan te pas komen, bende hypocrieten.
 • paul merckx

  9 maanden geleden
  Deze frustratie bij de bevolking is noch maar een begin, men hoop terug op het normale maar dat zal niet zijn. Zo net noch op de NOS een docu gezien waar een groene 'expert' met uitgestreken gezicht komt verklaren dat het klimaat probleem de coronacrisis in het kwadraat is. Verwacht dus maar een verdere stevige inperking van de vrijheid voor de volgende jaren. Dit onder ogen zien zal al veel leed verzachten want de groene waanzin zal veel erger zijn dan de corona waanzin.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.