Volledig scherm
© Photo News

Meyfroidt: “Tegen begin november grote problemen in ziekenhuizen” - Ook strengere maatregelen in Brussel: avondklok van 22 uur tot 6 uur en algemene mondmaskerplicht

72 reacties

 • Maria Wijnants

  3 maanden geleden
  Wat baten maatregels als ze door de bevolking niet worden nageleefd?
 • Danny Buyse

  3 maanden geleden
  @Cris Verwilligen, 2 a 3 % besmettingen? 290.000 besmettingen en waarschijnlijk in werkelijkheid 10 keer zoveel. Dat is 2.9 miljoen op 11.5 miljoen inwoners en dat is 25%. Maar pak nu dat er maar 2 tot 3% besmettingen zijn wat ga je doen met de situatie in de hospitalen? Bent u mans genoeg om daar eens een weekje te gaan werken zodat je de werkelijkheid ziet en het tot bij u kan doordringen.
 • johan ruell

  3 maanden geleden
  Ik kan het echt niet begrijpen: laat toch die sociale contacten vallen, daar ligt het probleem; niet het gaan naar de supermarkt zolang je tegen niemand praat. Je ziet duidelijk waar de klappen vallen, bij mensen die een druk sociaal leven hebben. Ik durf wedden dat ik niet ziek zal worden want ik spreek echt met niemand meer en mijn kinderen blijven thuis binnen weg. Hou dat dan eens een tijdje vol.
 • Ahmed Zoupha

  3 maanden geleden
  Wat men nooit aankaart, dat is dat alle medische diensten al jaren onderbemand zijn door besparingen, besparingen en nog besparingen. En nu komen diegene dat dit beslist hebben het meeste klagen dat er personeel te kort is. Men moest ze allemaal vervolgen wegens een gevaar voor de maatschappij en schuldig verzuim!
 • De Bisschop - Van Yper

  3 maanden geleden
  Bouchez wil zelfde regels voor gans het land, waar was hij in augustus toen in Vlaanderen strenge maatregelen genomen werden en Brussel en Wallonië niet volgden. Zelfs als hij in quarantaine moest hield hij zich niet aan de regels. 
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 2. De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  De Wever in nieuwjaars­toe­spraak over zaak-Ku­cam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  “De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo