UZ Brussel
Volledig scherm
UZ Brussel © Photo News / HLN LIVE

LIVE. “Jongste patiënt op intensieve zorg UZ Brussel is 4 jaar oud” - Nieuwe Europese reiskaart kleurt rood

De coronacijfers blijven in ons land, maar ook in andere Europese landen, met duizelingwekkende kracht toenemen. In steeds meer sectoren worden daarom nieuwe maatregelen getroffen. Cafés moeten weer om 23 uur dicht, alle universiteiten schakelen over naar code oranje, en de ziekenhuizen schalen het aantal bedden voor coronapatiënten op. Stevenen we stilaan af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus. 

26 reacties

 • ANNE MATTHYS

  3 maanden geleden
  Sluit de grenzen voor een maand niemand en niemand buiten. Met wat er allemaal gebeurd is tijdens de verlof periode daar word er niet over gepraat. Ik weet van mensen dat ze naar rode zones geweest zijn voor vakantie . Daar heb ik het heel moeilijk mee, heb nergens op verlof geweest , ik doe alles wat veilig is voor mijn naasten en medemens maar nu gaan we weer gestraft worden door diegene die niet nauw kijken of zich er niks van aantrekken . Daar word ik heel emotioneel van.
 • johan vankeirs

  3 maanden geleden
  ik begrijp er geen snars meer van ,wat gebeurt hier allemaal.Alles hangt nog aan elkaar met haken en ogen.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  De kans is groot dat we de curve niet naar beneden krijgen. Dan zullen uiteindelijk de scholen sluiten, en langer dan goed dan we zouden willen. Als we de curve wel naar benden krijgen is de kans groter dat het volgende zomer mee valt. Dus nu de scholen wat langer sluiten en in de zomer als compensatie wat langer open zou zeer zinvol zijn.
 • Nathalie Laureys

  3 maanden geleden
  Volgend mijnheer van Ranst mogen we wel op reis gaan naar een donker rood Ardennen maar iet aar een donkerrood Frankrijk. Hoe kan je dit verklaren? Straf de zones die zich niet aan de regels hebben gehouden maar niet deze die hun best deden en nog niet rood zijn. Johan
 • Pascale Smets

  3 maanden geleden
  Men kan maatregelen nemen waar men wil maar het zal een jojo-effect geven. Piek omlaag na strengere maatregelen, na versoepeling piek terug omhoog. Zolang er geen geneesmiddel is is er geen oplossing!
 1. Relschoppers in Nederland blazen kleine brug op
  Play

  Relschop­pers in Nederland blazen kleine brug op

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"