.
Volledig scherm
. © RV

Elio Di Rupo kondigt “gedeeltelijke lockdown” af voor Wallonië. Van Ranst: “Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen”

Wallonië krijgt een strengere avondklok dan de rest van het land. Dat heeft de Waalse regering aangekondigd tijdens een persconferentie. De avondklok gaat in Franstalig België al in om 22 uur en duurt tot 6 uur ‘s ochtends. Di Rupo kondigde nog meer verstrengingen aan. De maatregelen gaan morgen in en gelden tot 19 november. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan het mogelijk “als inspiratie” dienen voor Vlaanderen.

124 reacties

 • FRANCOIS VAN MOER

  3 maanden geleden
  Di Rupo is niet mijn favoriet, maar hij beslist nu wat ik al een maand zeg. Wat doet ge nog op straat na 22u als de restaurants en cafés gesloten zijn.
 • Leo Marien

  3 maanden geleden
  Verhoudingsgewijs zijn er nu in België 29 maal meer besmettingen dan in Amerika? Het enige dat nu nog mogelijk is, is alles dichtgooien. De Waalse en Brusselse regering nemen eindelijk maatregelen, veel en veel te laat. Het noorden zal sowieso moeten volgen om een totale crash te ontlopen. Zowel op gezondheidsniveau als financieel glijden we af naar de diepste kerkers binnen de EU. België 2020 zal als een diepzwarte bladzijde in de geschiedenisboeken terechtkomen. 
 • Pete Tail Lieu

  3 maanden geleden
  Het is uitermate fascinerend dat de viroloog Marc Wathelet nooit eens aan het woord wordt gelaten in deze crisis. De beste man zag als eerste de crisis begin dit jaar er aankomen en in augustus had hij het weer bij het rechte eind wat het najaar aanbelangt. Toch geven de media en politiek de voorkeur deze bekwame coronaspecialist te ontwijken, te mijden en zijn adviezen persistent in de wind te slaan sinds begin dit jaar. 
 • carlos opsommer

  3 maanden geleden
  Di Rupo moet bij de maatregelen die hij treft er vooral op wijzen wat ze moeten doen om te voorkomen   dat ze covid 19 krijgen want daar loopt het mis zegt men.
 • willy vangeel

  3 maanden geleden
  De federale regering wou nog strenger,maar vooral één deelregering is vol op de rem gaan staan nl De Vlaamse nva regering met Weyts en zijn scholen opkop. Vanaf mei had hij al de kans om een degelijk digitaal systeem uit te rollen. Hij heeft er niks aan gedaan en de scholen in september gewoon allemaal geopend. De overvolle bussen met bedampte ruiten die tienduizenden leerlingen vervoeren, daar had hij niet eens aan gedacht.
 1. Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik
  Play

  Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik

 2. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"