Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

LIVE. Experten reageren bezorgd: “Situatie is nog steeds heel precair” - Minister Vandenbroucke: "Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog. 

133 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Men moet niet altijd op De Croo afgeven. Hij heeft de moeilijkste taak van het land, zorgen voor evenwicht tussen de gezondheidszorg en de economie. Dat willen veel mensen niet begrijpen of ze kunnen het niet begrijpen. Doe nu gewoon wat De Croo duidelijk heeft gezegd en we komen er wel én dit met zo weinig mogelijk schade voor iedereen. Het is niet zo moeilijk om de maatregelen te volgen, je kan gaan winkelen, je kan eten en drinken kopen. Restaurant en café : kun je ook zonder.
 • Sandra Pauwels

  1 maand geleden
  Onze inspanningen van afgelopen maanden dreigen tenietgedaan te worden. De grootste flater: de opheffing van het reisverbod. Voor men het in de gaten heeft, worden de exotische coronavarianten ingevoerd. De Braziliaanse en Indiase variant mogen niet onderschat worden. De laatste variant zou vooral jongeren treffen en dat belooft weinig goeds...
 • Jan Martens

  1 maand geleden
  De vierde golf staat in de startblokken klaar, dagcijfer besmettingen van 14 April 2021 is 4713 !! en dit met minder testen, en scholen gesloten ect. Dus waarvan komen deze besmettingen nu? Iemand een antwoord?
 • Segers Ludo

  1 maand geleden
  Socioloog Ignace Glorieux, de eerste niet-medicus of niet-viroloog of niet exacte wetenschapper, die erin slaagt om kritisch en serieus te blijven en daarmee het paard in ieder geval niet achter de wagen te spannen. Waarom komen dergelijke mensen niet in het lang en breed aan bod in plaats van al die lobbyisten, waarvoor er maar één credo geldt. Mijn sector eerst en 't virus is bijzaak dat redden we wel.
 • Vera Bres

  1 maand geleden
  Net zoals Wilmés gaat De Croo ons in de problemen brengen, niet te geloven dat hij zoveel versoepelingen toe gaat laten ! Als het misloopt en daar ben ik zeker van , wat gaat hij dan doen ? niets hé ,zoals Wilmés .
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar