“Ik durf beelden van zieken op de gang, zoals in Lombardije, niet meer uit te sluiten”, zegt Philippe Devos, hoofd intensieve zorg van CHC Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
“Ik durf beelden van zieken op de gang, zoals in Lombardije, niet meer uit te sluiten”, zegt Philippe Devos, hoofd intensieve zorg van CHC Luik. © videostill/

INTERVIEW. Luikse prof Philippe Devos: “Ik durf beelden van zieken op de gang, zoals in Lombardije, niet meer uit te sluiten”

“Morgen liggen alle Luikse ziekenhuizen misschien al vol, en ik hou mijn hart vast voor wat de rest van het land te wachten staat.” Philippe Devos, hoofd van de afdeling intensieve zorg van het CHC-ziekenhuis in Luik, is bang dat we op een ramp afstevenen. “Beelden van zieken op de gang, zoals we die in Lombardije zagen tijdens de eerste golf, durf ik niet meer uit te sluiten. En ik ben van nature een optimist.”

15 reacties

 • patrick feyen

  4 maanden geleden
  Begin van het jaar hadden ze 2400 intensiv care bedden en nu hebben ze er niet genoeg! Moeten we misschien nog meer belastingen betalen. Of betaal de ziekenhuizen en dokters nog wat meer zodat ze op de rest moeten bezuinigen! Geloofwaardig is dit niet meer !
 • Philip Depraetere

  4 maanden geleden
  'k versta me daar niet aan maar in China bouwen ze op tien dagen een ziekenhuis van 25.000 m2. Waarom kunnen wij geen noodhospitalen bouwen ? 
 • Jozef Nagels

  4 maanden geleden
  Misschien opvang in ziekenhuizen in het beter bestuurde en georganiseerde Duitsland? Aken ligt toch niet ver van Luik! Het wordt echter tijd dat de staatsstructuren in België worden verbeterd. Het federale systeem van Zwitserland zou van België een modelstaat kunnen maken. Waarom houden diegenen die beweren van België te houden dit tegen?  
 • Ludo Segers

  4 maanden geleden
  Hat rapport na 8 maanden!! federaal besturen van Open VLD, MR, SPA, PS .... : torenhoge coronabesmettingen, ziekenhuisopnamed, falende contacttracing enz. Gebuisd over heel de lijn, sorry wat doen die politiekers daar nog???
 • Alfons Hendrickx

  4 maanden geleden
  De artsen van het leger?De laatse jaars verpleging het rode kruis diegene die subsidies krijgen artsen zonder grenzen al is het maar voor bedden op te dekken hulp voor de verpleegkundige is nodig!!!
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden