Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Hoe krijgen we straks meerderheid gevaccineerd tegen Covid-19? “Simpel: hoe meer inentingen, hoe minder maatregelen”

Aan vaccins geen gebrek, nu ons land ook intekent op het Pfizer-vaccin. Alleen is de vraag: hoe bereiken we de vooropgestelde 70 procent Belgen, waar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op hoopt? “Hoe minder mensen immuun zijn, hoe minder de overheid kan versoepelen. Zo simpel is het”, motiveert vaccinoloog Pierre Van Damme.

44 reacties

 • Leen Demeyer

  10 maanden geleden
  Ik vind het wel echt te ver gaan om mensen die kiezen om dit niet te doen zo te beschuldigen. Foei. Het is je eigen lichaam en de gevolgen zijn niet gekend. Wat is me dat nu toch zeg.
 • Chris Verberne

  10 maanden geleden
  Wel beste landgenoten, ik laat mezelf WEL vaccineren omdat ELK mensenleven belangrijk is, ook al kennen we andere mensen niet. Het wordt hoog tijd dat jullie ook eens om mensen gaan geven buiten jullie beperkte familie, vrienden en kennissen kring. Als iedereen nu het algemeen belang eens boven het eigenbelang zou stellen, zou dit land er heel wat mooier uitzien en Corona was zo bedwongen!
 • Dominique Hermys

  10 maanden geleden
  Ze kunnen de mensen niet verplichten. Er zijn er die geen griepvaccin mogen krijgen wegens de stoffen die in het vaccin zitten. Ze moeten zich borg stellen. En de samenstelling van die verschillende vaccins publiceren. Daar hebben we recht op. 
 • Marleen Salien

  10 maanden geleden
  Volledig met je eens Darline Bauwens. En in de bedrijven beginnend met de oudste werknemers. Ik werk zelf als zestigjarige in een supermarkt en Miet nog zes jaar werken tot ik op pensioen kan gaan. Ik behoor dus nog niet tot de 65+eens maar kan beroepsmatig wel elke dag besmet worden. Vele van de actieve bevolking nemen ook het openbaar vervoer waar besmettingsrisico ook groot is.
 • Wendy Vandereyken

  10 maanden geleden
  De overheid verplicht niemand zich te laten vaccineren, maar dan moeten we ook bereid zijn nog lang met maatregelen te leven die onze vrijheid fors beperken. Aan ons de keuze dus. Voldoende vaccinaties is terug naar een normaal leven, niet voldoende vaccinaties is nog leven met maatregelen. Lijkt me logisch.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Kleuters willen op speelplaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdealer klissen
  Antwerpen

  Kleuters willen op speel­plaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdea­ler klissen

  De Antwerpse politie heeft tijdens toezicht op het Kielplein een vermoedelijke drugsdealer aangehouden. De man vluchtte weg toen de agenten hem wilden controleren. Onderweg ontdeed hij zich bovendien van een doosje vol bolletjes cocaïne door het doosje weg te gooien op de speelplaats van een nabijgelegen kleuterschool. Een van de kleuters wilde de bolletjes al uitdelen als snoepjes, maar dat kon gelukkig verhinderd worden.