Van Damme in HLN LIVE
Volledig scherm
Van Damme in HLN LIVE © HLN Live

Epidemioloog Van Damme over mogelijke verstrengingen: “Cafés sluiten is niet nodig, lokale avondklok is wel een goed idee”

Inmiddels liggen er in België 1.777 coronapatiënten in het ziekenhuis, onder wie 313 op intensieve zorgen. Een stijgende trend die wel eens de aanleiding van verstrengingen kan zijn. “De verdubbelingstijd van het aantal hospitalisaties en opnames bij intensieve zorgen wordt korter. We moeten dat kunnen volgen”, aldus epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).

71 reacties

 • Kevin Van Reet

  5 maanden geleden
  2 weken lock down om de stijging af te vlakken. En daarna controle behouden
 • Leo Peeters

  5 maanden geleden
  Geef het virus de kans om te besterven 4 of 6 uur per nacht , alle beetjes helpen nu
 • Jean Leemans

  5 maanden geleden
  Enkel die horeca dicht die betrapt worden op bewuste inbreuken. De rest doet heus z’n best. Avondklok invoeren. Als je niet echt zo laat op straat hoeft...boete.
 • geert goemaere

  5 maanden geleden
  Het valt dat dat de nieuwe regering van Mr. De Croo weinig initiatief aan de dag legt in deze felle opflakkering van de pandemie. Niet teveel verantwoordelijkheid aan de dag leggen is zoals gewoonlijk de drijfveer van onze “ beleidsmensen”. Volgens mij houd prof. Van Damme er een gezonde filosofie op na, alhoewel ik in het verleden ook zeker niet steeds akkoord was met zijn mening kan ik zijn uitspraken nu volgen.
 • Victor Coekaerts

  5 maanden geleden
  Is een ter wille zijn voor studenten zeker? Overal in Europa sluiten in bepaalde steden de café's en restaurants. Hier hoeft het niet. We mogen naar de sportstadions, We mogen zuipen tot 23 uur. Maar we mogen praktisch niemand ontmoeten van vrienden en/of familie. We zouden braafjes thuis mogen zitten en steeds de drie regeltjes moeten aanhoren. Precies een kindertuin waar de volwassenen en ouderen de kleuters lijken.
 1. ONZE OPINIE. “Als een avondklok volgens experts een efficiënte maatregel is, laten we die rationele keuze dan gewoon maken”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Als een avondklok volgens experts een efficiënte maatregel is, laten we die rationele keuze dan gewoon maken”

  61% vindt de huidige coronabeperkingen te soepel, 84% is voorstander van strengere regels. Nee, deze resultaten hadden we niet verwacht, toen we de Grote Corona Peiling lanceerden bij 1.000 Vlamingen. Met handen en voeten hebben virologen het ons de laatste dagen proberen uitleggen: dit gaat absoluut de verkeerde kant uit en een tweede lockdown is niet ondenkbaar. Het heeft effect gehad.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees