Winkels verwelkomden hun klanten terug na de eerste lockdown in mei. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Winkels verwelkomden hun klanten terug na de eerste lockdown in mei. Archiefbeeld. © BELGA

Eén versoepeling: winkels gaan volgende week open

Veel versoepelingen staan er vandaag niet op de agenda van het Overlegcomité, maar de winkels mogen in de loop van volgende week wél weer open. Mits strenge veiligheidsvoorwaarden uiteraard, al lijkt shoppen op afspraak van de baan. Over kerst zal er nog stevig gediscussieerd worden.

 1. Vilvoordse burgemeester Hans Bonte boos: “Lijsten die gemeenten krijgen om inwoners in quarantaine te controleren, volstaan niet”

  Vilvoordse burgemees­ter Hans Bonte boos: “Lijsten die gemeenten krijgen om inwoners in quarantai­ne te controle­ren, volstaan niet”

  De lijsten die de gemeenten krijgen om hun inwoners in quarantaine te controleren, volstaan niet. "Je kunt er geen risicoanalyse mee maken en er is geen extra personeel om iedereen te controleren", zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) in De Standaard. “Je kan zelfs de leeftijd niet zien en of die persoon naar het buitenland ging.”
 2. ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbeschermingsautoriteit geeft hem gelijk
  Play
  Veurne

  ‘Jonagold­man’ die Al­di-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbe­scher­mings­au­to­ri­teit geeft hem gelijk

  De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. De Gegevensbeschermingsautoriteit geeft de man alvast gelijk. “Stiekem filmen is verboden.”
 1. De slag om kerst: overlegcomité begint uur vroeger uit vrees voor lange discussies
  PREMIUM

  De slag om kerst: overlegco­mité begint uur vroeger uit vrees voor lange discussies

  Vandaag beslist het Overlegcomité over de heropening van de winkels en over hoe we kerst zullen vieren. CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voerden gisteren de druk op om toch extra gasten toe te laten, hoewel de tandem De Croo-Vandenbroucke dat niet wil riskeren. Het wordt nog een zware discussie vandaag, want de ergernis bij MR groeit. Extra gasten? En hoeveel dan? Of met z’n allen rond de vuurkorf? Hierover wordt vandaag overlegd.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel