Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Druk vanuit Franstalige hoek voor lockdown, politiek sluit het niet uit: "Alles kan in deze tijd”

Langs Franstalige kant voeren virologen én politici de druk op om nóg extra ingrijpende, nationale verstrengingen door te voeren. Zelfs het woord lockdown wordt in de mond genomen, al blijft het de allerlaatste optie en ligt het vrijdag niet op de tafel van het Overlegcomité. “Maar wat kan je in deze tijd nog uitsluiten? Alles kan.”

118 reacties

 • maarten spiesschaert

  3 maanden geleden
  Scholen sluiten is de enige optie. 
 • Ignace Van Bost

  3 maanden geleden
  Wel dat de walen dan maar in lockdown gaan. Maar Vlaanderen toch niet.
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  Laat de federale regering maar doen! In 2024 gaan ze (toch in Vlaanderen) met name OVLD, CD&V, SP.a en GROEN volledig afgestraft worden door hun laks beleid en hun laten doen door de Walen! Een lockdown in Vlaanderen hebben we niet nodig, maar terdege wel in Brussel en Wallonië!
 • Andre Schouben

  3 maanden geleden
  Niettegenstaande Vlaanderen de grootste bevolkingsgroep is in België willen de Waalse politici het hier voor het zeggen hebben. Dat Di Rupo eerst eens in zijn eigen straatje kijkt en daar de gepaste maatregelen neemt en Vlaanderen gerust laat. Hetzelfde geldt voor de Brusselse politici. Waarom moeten er in dit landje zoveel overbetaalde en dure regeringen en politici zijn? De gewone man zal de door hen gemaakte schulden weeral moeten betalen. Van hen geen Euro.
 • Peter Pycke

  3 maanden geleden
  Zal de enige manier zijn vrees ik, lock down drie weken moet voldoende zijn maar dan ook alles dicht enkel de voeding winkels open, ik wil daar gerust een handje toesteken!
 1. Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”
  PREMIUM

  Honderden, misschien al duizenden besmettin­gen met Britse coronavari­ant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het versprei­den”

  “Ik heb de indruk dat de Britse variant zich al goed aan het verspreiden is, zonder dat we het echt doorhebben. Het is zeker iets waarover ik me ongerust maak.” Professor Herman Goossens, hoofd medische microbiologie aan de UAntwerpen, ziet in zijn lab “heel veel verdachte gevallen” onder de positieve testen, waarvoor nog extra onderzoek nodig is. Met nu al ruim honderd bevestigde gevallen, circuleert er een veelvoud van de besmettelijker variant in ons land. Experts beantwoorden enkele pertinente vragen.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug