De vier scenario's.
Volledig scherm
De vier scenario's. © RV

Dit zijn de vier scenario’s voor evolutie coronapandemie in ons land: vooral bij versoepeling op 1 maart ziet het er “dramatisch” uit

Professor biostatistiek Niel Hens (UHasselt en UAntwerpen) heeft op basis van wiskundige modellen vier scenario’s ontworpen die tonen hoe de coronapandemie verder zou kunnen evolueren in ons land, afhankelijk van de besmettelijkheid van de steeds dominantere Britse variant én het moment waarom de maatregelen versoepeld zouden worden.

167 reacties

 • Francois Mynendonckx

  7 maanden geleden
  Jan Jambon moet is nadenken als ne grote mens en nie gelijk ene van 17 jaar. De cijfers blijven dramtisch hoog. Conclusie, geen versoepelingen. Met de paasvakantie staat er ons ook nog eens een grote toeloop van mensen overal te wachten. Daar kunde zeker van zijn dat zoals velen zich gedragen daar nog meer besmettingen uit gaan voortkomen. Enigste wat we kunnen doen is sneller vaccineren, maar zoals da hier loopt is dat met St. Juttemis nog niet gedaan.
 • simonne goderie

  7 maanden geleden
  De enige evolutie die de mensen willen zien is dat ze gevaccineerd worden ,niet volgende maand of met sint juttemis ,maar vandaag de dag .Als we konden zelf brouwen zoals we na 5 maanden onze mondmaskers gingen aan mekaar naaien was het allang opgelost ,maar we wachten op iets dat niet komt en blijven rond kerk draaien en toont weer maar is aan waar de regering is als men erop moet rekenen ,nl nergens !
 • tine devroye

  7 maanden geleden
  verzorgend personeel (verplegers dokters) krijgen voorrang in vaccinatie, en wie denkt aan mensen die bij mensen thuis gaan werken, als huis(poets)hulp bv? Ze mogen wel een vaccin krijgen nu.. ALS ze meehelpen in de vaccinatiecentra, anders .. (nog) NIET! Terwijl bv in USA de vriendjespoletiek er voor zorgt dat de machtigen (ex)presidenten ook al voorrang krijgen!(gelijk voor de wet: zoveelste SPROOKJE dus)
 • Marko Decandt

  7 maanden geleden
  Wanneer gaan ze stoppen met zich blind te staren op het aantal besmettingen en meer rekening houden met het aantal doden door Covid? Verkoudheden en griepen worden in even grote hoeveelheden doorgegeven, maar daar wordt niet eens over gesproken. Moeten we dus ook niet in lockdown voor de griep? Ik bedoel dus, so what dat zoveel mensen besmet worden? Als er bijna geen doden meer vallen, wat is het probleem dan?
 • pascal Vanderlinden

  7 maanden geleden
  Zolang je beelden ziet op tv en sociale media van 100den mensen op mekaar gepakt zal het idd niet beter worden. Het viel me ook terug op dat er toch terug veel zonder mondmasker rondlopen. Politie die een oogje dichtknijpt omdat het goed weer is en geen boetes geeft aan overtreders. Dit na bijna 1 jaar in de miserie zitten door dit virus ? Als je toch geen orde kan handhaven doe dan gewoon alles open en dan is het gelijk voor iedereen ! Nu moeten de mensen die zich aan de regels houden boeten !
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.