Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © BELGA

Dit ligt op tafel van overlegcomité vandaag: nog maar één sociaal contact, kappers en grenzen dicht

Nog maar één sociaal contact, twee weken lang veel minder bewegingsruimte door ofwel niet-essentiële verplaatsingen te verbieden en winkels te sluiten of een perimeter in te stellen: de wetenschappers leggen zoals verwacht een lockdown op tafel om het virus de kop in te slaan. Deze middag komt het overlegcomité samen. Dit is waarover beslist moet worden.

178 reacties

 • denis Janssens

  3 maanden geleden
  goed dat er maatregelingen genomen worden maar van de top sport wordt geen woord gezegt als sommige sectoren moeten sluiten moet de sport ook maar aan banden worden gelegt zie maar naar moeskroen met 24 besmetingen
 • Leo Marien

  3 maanden geleden
  Kunnen ze niet elk uur de nieuwe stand van zaken doorsturen via sociale media? Zou er iemand in dit land zijn die exact weet wat nog kan en wat nog mag? En ook dit gaat niet werken. Stel, er zijn 20 kinderen in een klas en 18 doen exact wat van hen wordt gevraagd. Die 2 overblijvenden zetten echter telkens de boel op z'n kop. Je mag dan de regels verstrengen zoveel je wilt. Die twee zullen de sfeer blijven bepalen, tenzij je drastische maatregelen neemt. Met het virus is dat niet anders..
 • wim torfs

  3 maanden geleden
  We mogen doen wat we willen. Ook 2 maand zal niet volstaan. Het zal telkens opnieuw gebeuren als er weer word versoepeld. Dat hebben we nu toch al wel door dacht ik.En er zullen er altijd zijn die zich niks van regels aan trekken. Onze gevangenissen zitten er vol van.
 • Raymond van Dooren

  3 maanden geleden
  De non-believers zouden ze eens verplicht, als strafmaatregel in plaats van een boete moeten confronteren met de gevolgen van Covid door ze eens verplicht een dag in het ziekenhuis rond te leiden en met de neus op de feiten te drukken. Dan leert dat crapuul misschien eens wat maatregelen opvolgen betekend voor de medemens.
 • Joeri Verscheure

  3 maanden geleden
  Er wordt geen strategie bepaald. Bij de vaccinstrategie moet bij een duidelijke stijging van de gevallen strengere maatregelen genomen worden, bij een groepsimmuniteitsstrategie kan dat langer wachten. De Block wou enkele maanden geleden de Zweedse strategie kopiëren, kan ok zijn, maar dan moet je zorgen dat je de bevolking meehebt dat iedereen zelf sociale contacten moet beperken, wat niet gebeurd is.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo