Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Dit is de doorsnee coronapatiënt achter de cijfers: obese man van 70 die zes dagen in ziekenhuis ligt

6.823 Covid-patiënten liggen in onze ziekenhuizen. Maar wie zijn dat allemaal? Hoe zwaar weegt overgewicht door? En daalt de gemiddelde leeftijd in vergelijking met de eerste golf? Experts beantwoorden de belangrijkste vragen over de gemiddelde coronapatiënt.

40 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Obees, roker, oudere man en allochtoon, dat zeggen de mensen die ik ken die in het ziekenhuis werken. Maar sssttt... dat laatste mag niet gezegd worden.
 • Kirsten Hershe

  2 maanden geleden
  Nochtans werd ruim 20 jaar geleden reeds gewaarschuwd voor de kwalijke gevolgen van overgewicht, dat zou de doodsoorzaak numero uno worden op wereldschaal en voila, het kwaad is reeds geschied. Niet van te verschieten wanneer ik ruim 70% van de Belgen bezigzie maar vooral bezig hoor, eten en vooral zuipen tot ze erbij neer vallen is de populairste sport. Maar bewegen en drie stappen te voet zetten, ho maar !!!!?
 • johan ruell

  2 maanden geleden
  Ronald en ook Patrick hebben overschot van gelijk. Leef gezond dan vermijd je al veel, maar aan sommige dingen kun je spijtig genoeg niks veranderen en die zijn er nu eenmaal. Of je kunt je gedragen zoals mijn vader van 88 jaar die eeuwig optimist blijft: Ik moet niet weten wanneer en hoe ik ga sterven, maar wel graag 'Waar'. Dan kom ik daar niet meer.
 • Patrick Kelchtermans

  3 maanden geleden
  Wat zitten mensen zich toch op te draaien over dit artikel? Je mag gerust ook je info elders zoeken, dan stoot je op dezelfde feiten. Over die vrouwen bv. Waar staat dat het alleen mannen zijn? Nergens toch? Vrouwen en mannen raken ongeveer even vaak besmet, maar er sterven meer mannen dan vrouwen aan corona. Hiervoor zijn er volgens wetenschappers verschillende redenen. En die vind je zo op het internet, gratis en zonder moeite, dus zoek het even op ipv je te ergeren over 'valse informatie'.
 • Maarten Jacobs

  3 maanden geleden
  Als nu nog duidelijk wordt waar deze 70-jarigen besmet worden, dan kunnen effectieve beschermingsmaatregelen uitgewerkt worden, op maat van deze groep.
 1. CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan saneringsgolf, hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?”

  CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan sanerings­golf, hebben we niet te veel cafés en restau­rants in België?”

  Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag.
 2. Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Professor Devroey ziet heil in hotelqua­ran­tai­ne voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zegt hij vanavond in Terzake.
 1. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen