BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Dit is de doorsnee coronapatiënt achter de cijfers: obese man van 70 die zes dagen in ziekenhuis ligt

6.823 Covid-patiënten liggen in onze ziekenhuizen. Maar wie zijn dat allemaal? Hoe zwaar weegt overgewicht door? En daalt de gemiddelde leeftijd in vergelijking met de eerste golf? Experts beantwoorden de belangrijkste vragen over de gemiddelde coronapatiënt.

40 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Obees, roker, oudere man en allochtoon, dat zeggen de mensen die ik ken die in het ziekenhuis werken. Maar sssttt... dat laatste mag niet gezegd worden.
 • Kirsten De Laet

  1 jaar geleden
  Nochtans werd ruim 20 jaar geleden reeds gewaarschuwd voor de kwalijke gevolgen van overgewicht, dat zou de doodsoorzaak numero uno worden op wereldschaal en voila, het kwaad is reeds geschied. Niet van te verschieten wanneer ik ruim 70% van de Belgen bezigzie maar vooral bezig hoor, eten en vooral zuipen tot ze erbij neer vallen is de populairste sport. Maar bewegen en drie stappen te voet zetten, ho maar !!!!?
 • johan ruell

  1 jaar geleden
  Ronald en ook Patrick hebben overschot van gelijk. Leef gezond dan vermijd je al veel, maar aan sommige dingen kun je spijtig genoeg niks veranderen en die zijn er nu eenmaal. Of je kunt je gedragen zoals mijn vader van 88 jaar die eeuwig optimist blijft: Ik moet niet weten wanneer en hoe ik ga sterven, maar wel graag 'Waar'. Dan kom ik daar niet meer.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Wat zitten mensen zich toch op te draaien over dit artikel? Je mag gerust ook je info elders zoeken, dan stoot je op dezelfde feiten. Over die vrouwen bv. Waar staat dat het alleen mannen zijn? Nergens toch? Vrouwen en mannen raken ongeveer even vaak besmet, maar er sterven meer mannen dan vrouwen aan corona. Hiervoor zijn er volgens wetenschappers verschillende redenen. En die vind je zo op het internet, gratis en zonder moeite, dus zoek het even op ipv je te ergeren over 'valse informatie'.
 • Maarten Jacobs

  1 jaar geleden
  Als nu nog duidelijk wordt waar deze 70-jarigen besmet worden, dan kunnen effectieve beschermingsmaatregelen uitgewerkt worden, op maat van deze groep.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.