Byron Caron (28) en Samantha Battistini (27) uit Houthalen, Marjolein Sennes (31) uit Antwerpen en Bart Armirotto (39) uit Schoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Byron Caron (28) en Samantha Battistini (27) uit Houthalen, Marjolein Sennes (31) uit Antwerpen en Bart Armirotto (39) uit Schoten. © Photonews

Deze gezinnen maken hun coronarekening: "Er stond een mooi bedrag op ons spaarboekje, maar dat is op”

Facturen gespreid betalen. Op familie rekenen voor wat brood of rijst. Of net het omgekeerde: een mooi bedrag opzij kunnen zetten om het huis te renoveren. Deze vier gezinnen voelen nog steeds de financiële impact van de eerste lockdown, en het is nog niet voorbij. Wij keken met hen naar wat er binnenkomt en buitengaat, en maakten de rekening op. “Ons netto  gezinsinkomen daalde sinds de crisis met 1500 euro. Plots is het elke maand tellen om rond te komen.”

103 reacties

 • Argus Vercauteren

  4 maanden geleden
  Door het egoïsme van een bepaalde groep (lees: degenen die regels overtreden) komen anderen in de problemen. De overheid had strenger moeten optreden: hogere boetes... Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de pleziertjes van een bepaalde groep primeren boven het algemeen belang (economie /volksgezondheid). In China heeft men door drastische maatregelen wel het tij kunnen keren. Op dat vlak kan men nog veel leren van aziatische landen (Thailand..). Misschien zijn aziaten gewoon slimmer?
 • Freddy Vinckx

  4 maanden geleden
  Wat een zure reacties zeg, als je werkt mag je blijkbaar niet op reis?? Je werkt toch ook om te leven en om de economie draaiende te houden, bovendien had niemand deze crisis op voorhand kunnen voorspellen, als het erger gaat worden gaan nog meerdere gezinnen en alleenstaanden in de problemen komen, ook diegene die niet op reis gaan!
 • Walter Corneel

  4 maanden geleden
  Koop enkel wat je nodig hebt en ga eens op uitstap in eigen streek waarom op reis gaan als je je eigen streek niet eens kent en veel goedkoper 
 • Bart Timperman

  4 maanden geleden
  Als alleenstaande met een invaliditeitsinkomen (1250€/maand) hou ik de laatste maanden meer geld over maar doe ook geen zotte kosten. TV, internet, vaste lijn en mobiel inclusief betaal ik bij Scarlet 48€ de maand!
 • Luigi Driussi

  4 maanden geleden
  Dat is ook volledig het plan!
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden