REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Coronavaccin AstraZeneca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

Het coronavaccin van farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 70 procent effectief. Dat melden ze zelf in een mededeling. De EU reserveerde afgelopen zomer al 400 miljoen doses, waarvan er 7,5 miljoen bestemd zijn voor ons land. Pfizer en Moderna maakten eerder bekend dat hun vaccin voor 95 procent effectief is. Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) hoeft de lagere effectiviteit echter geen probleem te zijn. 

9 reacties

 • Luc Van Bogaert

  7 maanden geleden
  Voor diegenen die het beter weten: er is tot op heden geen enkel vaccin goedgekeurd door de Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) , noch door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration).Dus vaccineren is geen enkel land momenteel reeds aan de orde.
 • Matt Moonen

  7 maanden geleden
  Waarom schuiven ze dan de verantwoordelijkheid van de neveneffecten af op de belastingbetaler?In een garage krijg je 8 jaar garantie als je een nieuwe auto koopt want de fabrikant staat achter zijn product. Big Pharma, die met mensenlevens spelen blijven gevrijwaard. Waarom?
 • Kris Delrue

  7 maanden geleden
  70% is niet genoeg Zekerheid is van hoog belang. Het is altijd hetzelfde hier in België. Vlug en doelbewust omgaan is altijd zo moeilijk. Doe toch niet hetzelfde als met de mondmaskers. Neem de beste voor ons land!
 • Daniel Brusseel

  7 maanden geleden
  Ik was zeker van plan om mij te laten inenten.ik ben bij de risicogroep, maar iets die maar voor 50 % werkzaam is dan hoeft het voor mij niet. Hadden we dan niet beter nog gewacht op een vaccin die met een veel betere bescherming komt, wat voor zin heeft dit anders. Na inenting blijven afstand houden en met mondmaskers blijven rondlopen.
 • Paul Cabus

  7 maanden geleden
  70% effectief wil zeggen dat alle maatregelen die nu van kracht zijn, zullen moeten blijven bestaan.Hoeveel mensen kopen een auto, wasmachine, ijskast waarvan de fabrikant beweert (want zelfs dat staat niet vast) dat er 70% kans is dat die werkt??