Het vaccin van Sinovac zou een effectiviteit van 97 procent hebben.
Volledig scherm
Het vaccin van Sinovac zou een effectiviteit van 97 procent hebben. © Photo News

Chinees vaccin Sinovac heeft volgens Indonesisch farmabedrijf effectiviteit van 97 procent

Volgens het farmabedrijf Bio Farma, dat in handen is van de Indonesische overheid, heeft het coronavaccin van het Chinese bedrijf Sinovac een doeltreffendheid van 97 procent. Daarmee zou het de hoogste effectiviteit hebben van alle vaccins die tot hiertoe zijn ontwikkeld. Het Indonesische bedrijf komt hierdoor wel sneller met resultaten dan de Chinezen van Sinovac zelf, want volgens hen wordt de exacte efficiëntie van het vaccin pas bepaald in januari.

15 reacties

 • John Waldack

  5 maanden geleden
  Nicolas en Jean-Pierre, het verschil tussen een democratie waar niemand overeenkomt en praktisch eender well Aziatisch land waar het algemeen belang vooropstaat... Wat betreft de oorsprong van het virus waren in Italie blijkbaar al meerdere gevallen in maart 2019... Zou wel ineens schrikken zijn dat Covid19 uiteindelijk Europees is en niet Chinees he...
 • Marc Spandel

  5 maanden geleden
  3 keer 'Chinese' producten (online) aangekocht. Viel letterlijk tegen! De jacht- katapult was op maat van Europese kinderhandjes, de zomerschoenen op maat van Europese kindervoetjes, het rubber voor schoenherstelling was na één goede wandeling al bijna volledig afgesleten. Bij Chinese verkopers is mijn leuze, éérst zien, en pas dàn kopen of niet!
 • Humayoun Nahory

  5 maanden geleden
  Het zou me nie verbazen dat ALDI of MacDonalds met vaccine komt opeens de wereld wordt toch zo serieus genomen
 • Kevin Costers

  5 maanden geleden
  Dit is fake news. Sorry. Het gaat hier om de anti body respons NIET om de effectiviteit. Een effectiviteit van een 70 procent voor een vaccin als Coronavac zou al een ongelooflijk succes zijn. En het zou super veilig zijn omdat het om een Old School vaccin gaat, gemaakt zoals men al 100 jaar vaccins maakt.
 • An De Clercq

  5 maanden geleden
  Covid kan ook in China "losgelaten" zijn, om het te laten lijken dat het in China ontstaan is.  Of misschien is het inderdaad in China ontstaan.  Wie zal het zeggen?
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas