Jean-Marie Dedecker zit nog altijd met 1 mei in het achterhoofd om de horecaterrassen te heropenen.
Volledig scherm
Jean-Marie Dedecker zit nog altijd met 1 mei in het achterhoofd om de horecaterrassen te heropenen. © BELGA

Burgemeester Dedecker niet onder de indruk van beslissing Overlegcomité: “Het blijft mijn doel om 1 mei de terrassen te openen”

MiddelkerkeBurgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) is niet onder de indruk van de beslissing van het Overlegcomité om de horecaterrassen op 8 mei te heropenen. “Een klassiek compromis à la Belge. Ik beraad me intussen over welke stappen we zelf kunnen ondernemen”, houdt hij een slag om de arm.

  1. OVERZICHT. Terrassen open, buitenbubbel van 10, extra knuffelcontact en avondklok op de schop: dit heeft het Overlegcomité beslist
    Play

    OVERZICHT. Terrassen open, buitenbub­bel van 10, extra knuffelcon­tact en avondklok op de schop: dit heeft het Overlegco­mité beslist

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo.