Geert Molenberghs: “1 procent van Belgen raakte op één dag besmet”

De coronacijfers blijven de verkeerde kant opschieten, en dan vooral in Vlaanderen. “Als we de bevestigde en niet-bevestigde nieuwe besmettingen samentellen, raakte op één dag één procent van de Belgische bevolking besmet”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN Live. “We moeten alles proberen om de lagere scholen open te houden, maar het wordt moeilijk”, stelt hij vast. 

  1. Politie gaat ver om stakend ziekenhuispersoneel op te vorderen: “Collega ‘s nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”
    Play

    Politie gaat ver om stakend ziekenhuis­per­so­neel op te vorderen: “Collega ‘s nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”

    In Franstalig België staat vandaag een staking in de zorgsector op het programma. Heel wat verpleegsters zullen het werk neerleggen, met de nodige zenuwachtigheid in de ziekenhuizen tot gevolg. Enkele directies vorderen daarom uit voorzorg hun personeel op. En in sommige gevallen komt daar zelfs politie bij te pas, weet RTL. “Een collega van ons werd ‘s nachts tot vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”, klinkt het.