Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Photo News

Deze maatregelen wil de regering nemen: nachtleven openhouden, verplicht telewerk voor 3 à 4 dagen per week

Ondanks het advies van de GEMS, wil de federale kern het nachtleven niet tijdelijk sluiten. Mogelijk zullen feestgangers zich wel verplicht moeten laten testen ter plaatse. De federale regering wil ook telewerk verplichten voor 3 of 4 dagen per week. Deze maatregelen wil de regering morgen nemen op het Overlegcomité.

240 reacties

 • Theo Schots

  2 maanden geleden
  Hopelijk wordt ook preventief testen van schoolkinderen met bijvoorbeeld een pcr-lolly zoals in Duitsland mee overwogen.
 • Kato De Cock

  2 maanden geleden
  Telewerken is een nuttige en weinig hinderlijke maatregel. Voorts vrees ik dat CST meer kwaad dan goed doet, omdat iedereen 'los' gaat op feestjes, evenementen, etc. Contacten beperken is nog steeds de beste maatregel om het virus niet te laten verspreiden en dit tot het vaccin (3e prik) gezet is en beter doet wat het moet doen.
 • Valentijn Jacobs

  2 maanden geleden
  De hele dag telewerken, overal het mondmasker op, in alle winkels en restaurants de QR code bovenhalen, en 's nachts lekker gaan dansen in de disco en allerhande feesten, dan zonder masker, wat kan het leven mooi zijn, de grote vraag is wanneer kunnen we de politici verantwoordelijk stellen voor de 3.000 overlijdens die er per maand bijkomen, de miljarden aan winsten van pensioenen en ziektekosten zijn belangrijker, maar dit zal niet mogen geschreven worden.
 • Johan Thomas

  2 maanden geleden
  Beste minister van volksgezondheid. Uw beleid is er één van "tweedracht". Bedienden die moeten thuis werken, arbeiders die moeten werken in volgens U "veilige " omstandigheden, werkgevers die "veiligheid" claimen in productiebedrijven of wat dacht U, gaan we productiebedrijven "stilleggen"? Hypocrisie alom. Er zijn geen risico voor de "bedienden" die in "ruime" bureau's werken. Toch moeten arbeiders met een "belachelijke" controle van de overheid blijven werken. Iedereen thuis of niemand.
 • Bart Dierickx

  2 maanden geleden
  Severaar , waar is de democratie?