Annelies Verlinden en Petra De Sutter
Volledig scherm
Annelies Verlinden en Petra De Sutter © Photo News

Annelies Verlinden: “Mogelijk komende dagen al nieuwe maatregelen”, Petra De Sutter hint naar volledige verplichting van telewerk

Mogelijk worden er de komende dagen al nieuwe verstrengingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze sluit niet uit dat het Overlegcomité zelfs morgen al samenkomt. Een van de (strengere) maatregelen die dan mogelijk op tafel liggen, is volgens vicepremier Petra De Sutter (Groen) het volledig verplichten van telewerk. 

  1. UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie
    Gent
    5

    UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakan­tie

    Het UZ Gent vermindert tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg, ondanks de vierde coronagolf. De ziekenhuisdirectie wil op die manier de vakantie die door het zorgpersoneel was aangevraagd, verzekeren. De capaciteit wordt met 20 procent verminderd op de afdeling intensieve zorg. Op de verpleegafdeling moet zelfs 25 procent van de capaciteit dicht. “Ons personeel nam vorig jaar al geen verlofdagen op in de kerstperiode, dat kunnen we niet opnieuw vragen.”