Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Ziekenhuizen stevenen af op implosie op 6 november: “Wij bereiden al een fase voor die officieel niet bestaat. Zo erg is het”

Vandaag liggen er méér Covidpatiënten in het ziekenhuis dan bij de piek uit de eerste golf. De implosie dreigt voor onze ziekenhuizen: volgende week vrijdag zou de maximumcapaciteit van 2.000 mensen op intensieve zorg bereikt zijn. De toestand is zo ernstig dat ziekenhuizen zelf plannen maken voor ‘fase 3’, de fase zo erg dat de overheid ze niet eens voorzien heeft.

29 reacties

 • maarten anthonis

  4 maanden geleden
  En nog steeds lopen in onze stad tientallen scholieren zonder mondmasker rond in grote groepen komen ze van de bus en besmetten elkaar en nadien de rest van de familie, en ze snappen het gewoon niet , dat is een factor waar Weyts nooit geen vat op heeft gehad en nooit zal hebben , scholen moeten dicht en dicht blijven, maar Weyts wil niet wijken , zelfs nu nog niet, want na de vakantie moeten de scholen terug open. Hoe dom kan je zijn , kijk zelf eens buiten in plaats van achter je ivoren toren.
 • Urban Vyaas

  4 maanden geleden
  Gaat men wachten tot de dijken breken vooraleer een mobilisatie van de medische component af te kondigen? Veel grote regionale ziekenhuizen liggen in de nabijheid van een expocenter die dicht bij een groot verkeersknooppunt liggen. Waarop wacht men nog om daar alvast een veldhospitaal in te richten om daar de covid patienten op te vangen? 
 • Jan De Greef

  4 maanden geleden
  Indien onze overheden zouden stoppen met het geven van subsidies aan de ziekenhuizen per opgenomen coronapatiënt, zouden de opnamecijfers spectaculair dalen. Waar blijven trouwens de cijfers van de mensen die het ziekenhuis hebben verlaten? Daarover zwijgt men mordicus.
 • Gaston Miar

  4 maanden geleden
  Leg database aan van "Covid-overtreders" en behandel ze als laatste.Geef voorrang aan mensen met gezond verstand!
 • ARLETTE STRUMANE

  4 maanden geleden
  Waarom zou de keuze zo moeilijk moeten zijn tussen covid-19 patiënten en NIET covid-19 patienten . Als wie boete(s) kreeg voor niet respecteren maatregelen hebben toch zelf voor een "makkelijke triage" gezorgd ? "Het was allemaal zo erg niet" ?
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Bewoners durven al maanden hun appartement niet meer uit door bende: “Vanaf 19 uur slaan hun stoppen volledig door”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Bewoners durven al maanden hun apparte­ment niet meer uit door bende: “Vanaf 19 uur slaan hun stoppen volledig door”

  In elkaar geslagen of achtervolgd worden, stenen door je ruit krijgen of bekogeld worden met eieren. Het is stilaan dagelijkse kost geworden in de Reinaertwijk in Dilbeek. Maar, genoeg is genoeg, vindt een koppel dat met hun verhaal na maanden teistering naar buiten wil komen. “We staan met onze rug tegen de muur”, vertellen ze. “Na 19 uur buiten komen, is geen optie, want dan breekt de hel hier los.” Het koppel vertelt ons in een exclusief interview waarom zij en tientallen andere appartementsbewoners al sinds de zomer van 2020 hun kot niet meer uit durven.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica