Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wordt het vaccin verplicht als er te weinig interesse is? En krijgen jonge risicopatiënten écht geen voorrang? Experts uit vaccin-taskforce beantwoorden prangende vragen

Ons land staat aan de drempel van een nooit geziene operatie om met miljoenen vaccins corona een lelijke uppercut te verkopen. We stellen ons daar honderd-en-één vragen bij: houdt de overheid bij of ik een vaccin nam? Hebben we genoeg koelboxen? Hoe vinden we risicopatiënten?  De experts uit de taskforce over Covid-19-vaccinatiestrategie gaan geen enkele vraag uit de weg.

116 reacties

 • Patrick Verbelen

  10 maanden geleden
  Ik lees hier weer veel onzin, denken jullie nu echt dat een producent het gaat wagen een vaccin op de markt te brengen waar risico’s aan vast hangen, dan zijn ze binnen de maand failliet. Al die vaccins zijn gestoeld op reeds bestaande vaccins.
 • Freddy De Vos

  10 maanden geleden
  Een vaccin maken op 1 jaar? Goed zot, die rommel komt niet in mijn lijf! Wie weet wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn, het feit dat men het "gratis" geeft zegt ook al veel.
 • Guy Bekaert

  10 maanden geleden
  Mijn persoonlijke mening over deze materie inenten of niet is , dat degenen die zich niet laten inenten de ganse samenleving kunnen ontwrichten . Nu er een vaccin is kunnen de non believers de reeds aangerichte schade nog groter maken . Voor mij is het duidelijk wanneer het vaccin veilig is gekeurd en de onwil blijft bestaan is verplichten de enige mogelijkheid .
 • Liesbeth Cuppens

  10 maanden geleden
  Na het zorgpersoneel zal de discussie om 'het spuitje' losbarsten. Iedereen zal zichzelf prioritair vinden: leraars, brandweer, politie... allemaal zullen ze een reden hebben om toch maar eerst ingeënt te worden. De vooropgestelde strategie is nochtans logisch: eerst diegenen die het minst weerbaar zijn en dan pas de anderen. Mensen met een goede gezondheid schijnen niet te beseffen dat 'het spuitje' voor zieke(re) patiënten een kwestie is van leven of overleven.
 • Linda Terclavers

  10 maanden geleden
  En gaan de mensen die zich laten vaccineren hebben en toch besmet geraken ook opdraaien voor eigen kosten ? Wat een kinderachtig spelletje onder allemaal volwassen mensen wordt er tegenwoordig gespeeld !
 1. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?
  24

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng?

  Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 2. Van Gucht: “Mondmaskers werden te vroeg afgeschreven”
  Play
  20

  Van Gucht: “Mondmas­kers werden te vroeg afgeschre­ven”

  Het aantal besmettingen stijgt sneller dan verwacht, vertelt viroloog Steven Van Gucht vandaag in VTM NIEUWS. “En wat we verwacht hadden, was op zich al vrij zwaar.” Er wordt gevreesd dat het aantal nodige ziekenhuisbedden voor Covid-19-patiënten nog hoger zal uitvallen dan verwacht, wat nog meer druk zet op de zorgsector. We hoeven niet te wachten op het volgend Overlegcomité voor nieuwe maatregelen, zegt Van Gucht, die vooral heil ziet in de herinvoering van mondmaskers in binnenruimtes.