actie STOP het virus door personeel UZ Jette: Dokter Dirk Devroey
Volledig scherm
actie STOP het virus door personeel UZ Jette: Dokter Dirk Devroey © Marc Baert

Roep om lockdown klinkt steeds luider bij experten: “We voorzien de allerergste catastrofe die het land ooit gekend heeft”

Dirk Devroey – professor Huisartsgeneeskunde en decaan van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie aan de VUB – roept samen met nog een heel aantal andere experten op om alsnog een lockdown in te voeren in ons land. “Vandaag worden alle records gebroken”, zegt hij. “Zonder lockdown gaan we regelrecht naar een meltdown. We voorzien de allerergste catastrofe die het land ooit gekend heeft.”

146 reacties

 • Jo Smeets

  3 maanden geleden
  Dit zijn toestanden waarin grote staatshoofden zich in de geschiedenis niet als vorst, maar als "leider" hebben onderscheiden... Als politieke versnippering meer kwaad dan goed doet en besluitvaardigheid het onderspit delft tegen socio-economisch belangen, is het misschien tijd dat één man zich hier boven zet en de teugels in handen neemt... Sire, uw Belgen hebben een leider nodig... 
 • Omer Thomas

  3 maanden geleden
  Laat de evenementen sector daar waar de nood het hoogst is hospitalen rechtzetten waar de patiënten die niet aan de beademing moeten kunnen uitzieken.Zie wat Verviers gedaan heeft en doe dit in Vlaanderen ook dan moet niet de maatschappij volledig gegijzeld worden door de VRT en VTM die desnoods nadat men pas maatregelen genomen heeft wel de ene of de andere voor het scherm zetten om weer andere maatregelen te nemen.Op dit ogenblik is er geen enkel bewijs dat de genomen maatregelen niet werken 
 • Ernest Meul

  3 maanden geleden
  eric van der jeugdt : zonder bevolking en gezonde mensen heb je ook geen economie, de kerncentrale van Doel : allemaal besmet, meer dan de helft van de overheidsdiensten die bvb instaan voor het betalen van pensioenen ; besmet. Opgekocht door banken ? Corona maakt banken allesbehalve krachtig, integendeel. Banken kopen geen noodlijdende bedrijven op.
 • alfons schouwaerts

  3 maanden geleden
  De raportering van de cijfers loopt 4 dagen achter, dus een resultaat van de sluiting horeca is ten vroegste merkbaar tegen 2 november,als hier al het probleem zou loggen men heeft te lang gewacht, er zal enkel een goed effect zijn bij sluiting scholen en openbaar vervoer moet minder druk
 • jan geens

  3 maanden geleden
  Cijfers omhoog en dan dan gaan al onze politiekers in paniek door elkaar wauwelen in opbod van 'strengheid'. Zakken de cijfers dan liever vandaag dan morgen nog wat meer vrij te laten,weer om ter meest . Scholen open , vrije tijd open , volle gas ! ..de cijfers stijgen weer dus paniek  enz.. ofwel ga je voor een immuniteit en dan geef je een beetje opening, ofwel trek je je niks van doden aan en dan ga je full open,ofwel wil je 0 patienten en ga je china achterna , wees eens consequent !
 1. LIVE. Frankrijk voert verplichte PCR-test voor Europese reizigers in - Carnaval Rio de Janeiro uitgesteld tot 2022 - “Vervroeging nachtklok behoort tot het plan B”
  Play

  LIVE. Frankrijk voert verplichte PCR-test voor Europese reizigers in - Carnaval Rio de Janeiro uitgesteld tot 2022 - “Vervroe­ging nachtklok behoort tot het plan B”

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre