Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Photo News

Rode Kruis lanceert dringende oproep voor vrijwilligers: “Woonzorgcentra dreigen kopje onder te gaan”

Het Rode Kruis is dringend op zoek naar crisisvrijwilligers om de grote personeelsuitval in de zorg op te vangen. Al 129 Vlaamse zorginstellingen klopten de voorbije dagen in paniek bij het Rode Kruis aan. Ze kampen met een immense personeelsuitval. Samen met Rode Kruis -Vlaanderen doen de zorginstellingen nu een oproep. Ze hopen zo een pak extra vrijwilligers aan boord te krijgen.

7 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  3 maanden geleden
  Welja, een sector die quasi naar de knoppen is bezuinigd en waar steeds meer centra in privé-handen zijn en dus winst moeten opleveren is natuurlijk nergens tegen bestand. Mensen betalen 1800 euro liggeld om in het beste geval niet verwaarloosd te worden. Hierover wordt natuurlijk in alle talen gezwegen. Nee, het is uw en mijn verantwoordelijkheid! Beschaamd moesten we zijn!
 • guido van der smissen

  3 maanden geleden
  Dat men de zelfstandigen inschakelen die nu gratis vergoedingen krijgen, werk genoeg, zo doen ze eens gratis iets
 • Monique Peeters

  3 maanden geleden
  Ik denk dat de leiders van ons land blij zijn, hoe meer sterfgevallen bij gepensioneerde mensen, hoe minder pensioenen ze moeten uitbetalen en ze trekken nog een groot deel successierechten op. Dat komt goed uit voor de begroting.
 • Paul Verbeeck

  3 maanden geleden
  Met dank aan onze regeringen die de zorg in het algemeen kapot bespaard hebben . Regeringen bij de vleet hebben we die ons handenvol geld kosten , onfatsoenlijk werk verrichten. Maar het geld moet ergens van komen , misschien dat al de verkozenen vrijwillig kunnen inspringen . Volk genoeg dat tijd over heeft .
 • Albert Pittevils

  3 maanden geleden
  Dat is voor diegenen die in de zomer aan de kust opeengepakt zaten rond te waggelen en de hordes die naar rode zones op vakantie zijn geweest en aan de quarantaine hun botten hebben geveegd. Want niks of niemand ging hun tegenhouden, wete nog.
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo