Zoë Hyde over de scholen: “Volgens mij was er ook druk om ze open te houden vanwege economische motieven – dat vind ik nogal zorgwekkend.”
Volledig scherm
PREMIUM
Zoë Hyde over de scholen: “Volgens mij was er ook druk om ze open te houden vanwege economische motieven – dat vind ik nogal zorgwekkend.” © Wouter Van Vooren

Kinderen even vatbaar voor coronabesmetting als volwassenen, zegt experte: “Rol van kinderen in deze pandemie werd geminimaliseerd”

Het is een discussiepunt dat nog gevoeliger ligt dan de mondmaskers eerder dit jaar: kinderen en corona. De Australische experte Zoë Hyde volgt het debat op de voet. “Er bestaat geen twijfel over dat kinderen en tieners biologisch even vatbaar zijn om besmet te raken als volwassenen”, zegt ze in De Morgen.

16 reacties

 • HUGO WILLEMS

  6 maanden geleden
  Meekan er niet meer naast kijken. Dat is wat aan ‘t gebeuren is. Is ook de analyse van prof. Snoeck in Ter zake. De scholen moeten een tijd dicht. Daar is geen ontkomen aan.
 • FRANÇOIS GORIS

  6 maanden geleden
  Eindelijk eens ene slimme die dat wil toegeven , en waarom worden de kinderen in de school eens niet getest ?zou misschien een deel besmettingen kunnen tegenhouden
 • Stijn Meyers

  6 maanden geleden
  Kinderen besmetten hun ouders vandaar de hoge piek bij de 40 jarigen . De kerstvakantie zal de curve automatisch een goed stuk doen dalen.
 • Marie Vanakker

  6 maanden geleden
  Natuurlijk en dat wist iedereen met wat verstand. De scholen zijn gewoon de kinderopvang van de economie.
 • PIET GOETHALS

  6 maanden geleden
  heb er mijn buik van vol, van die experten en van die beleidsmakers. De reacties van Jan, of Jeanneke met de pet zijn even wijs en iedereen met gezond verstand is expert. De stijging van de curve komt steeds na opnieuw een blunder van het beleid. En wat de kinderen betreft en het al of niet openen van de scholen: nog steeds hebben ze er niet aan gedacht om daar ruim een veel te testen om te weten hoeveel besmetting er aanwezig is onder de kinderen. Een gemiste kans? nee weer een blunder