In Napels krijgen patiënten zuurstof toegediend in hun wagen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Napels krijgen patiënten zuurstof toegediend in hun wagen. © BSRagency IPA / BACKGRID

OVERZICHT. Europa zwaarst getroffen continent: zo staan onze omringende landen ervoor

De tweede coronagolf draait op volle toeren en Europa wordt bijzonder hard getroffen. Op Finland na vinkt elk Europees land één na één nieuwe pieken in de coronacijfers af. Italië, dat het aanvankelijk nochtans beter leek te doen, staat nu toch alweer op barsten en het zo efficiënte Zwitserland is de nieuwe koploper qua besmettingen. Met meer dan de helft van alle nieuwe infecties wereldwijd, is Europa het zwaarst getroffen continent van het moment. Per dag krijgen 270.000 Europeanen Covid-19.

4 reacties

 • Giuseppe Casto

  10 maanden geleden
  Vorige week in Napels nog aan het betogen tegen de lockdown nu zijn ze aan het wenen dat de ziekenhuizen vol zijn
 • Joan Lute

  10 maanden geleden
  En als we heel eerlijk zijn wie het schoentje past trekken het aan. Onze politici hebben absoluut al het mogelijke gedaan terwijl de bevolking grotendeels door te reizen en te feesten elke inspanning ondermijnd hebben .. ik vrees dat de eurocent bij velen pas gaat vallen als de helft van de bevolking is gestorven. Nu krijg je soms als je mensen wijst op mondkapjes plicht agresieve reacties dat het hun probleem niet is .
 • Kris Claes

  10 maanden geleden
  En allemaal omdat hrt gezond verstand bij velen onder europese bevolking ontbreekt. Als iedereen zou doen wat moet en men stopt met veel te vroege versoepekingen. Pas dan gaat alles verbeteren. Deze situatie is evenzeer schuld van bevolking zelf als dit van politiek. Stop met luisteren naar gezaag en geklaag. Doe gewoon wat moet, beperk wat moet en bestraf overtreders eindelijk fatsoenlijk.
 • peter proost

  10 maanden geleden
  En zo staat Europa binnenkort te koop en 3 landen staan op vinkenslag om ons te kopen hou maar int oog!!
 1. Waarom ouderen niet noodzakelijk als eersten het coronavaccin krijgen
  PREMIUM

  Waarom ouderen niet noodzake­lijk als eersten het coronavac­cin krijgen

  Het is nog lang niet zeker dat ouderen in de eerste rijen zullen staan als het vaccineren tegen het coronavirus begint. “Indien zou blijken dat het vaccin bij 65-plussers geen weerstand opbouwt, en bij jonge mensen wél, moet je voor de jongeren kiezen. Want we moeten niet alleen individuen beschermen, maar ook voorkomen dat het virus nog circuleert in de samenleving”, zegt emeritus professor Jan De Maeseneer (UGent). Hij pleit ook voor klare taal naar de bevolking: “We willen niet dat het Covid-vaccin de samenleving verdeelt in twee groepen: zij die het vaccin krijgen, en zij die moeten wachten.”
 1. Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht

  Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht

  De autoriteiten hebben beslist om een ander deel van de gemeente El Paso op het Canarische eiland La Palma te evacueren wegens een nieuwe lavastroom die uit een scheur van de vulkaan Cumbre Vieja komt. De lavastroom bleef zich vandaag een weg banen door het eiland en verwoestte alles op zijn pad. Er wordt gevreesd dat er giftige gassen zullen vrijkomen als de lava in de oceaan terechtkomt. Toeristen worden gevraagd om weg te blijven uit de regio.