Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Druk vanuit Franstalige hoek voor lockdown, politiek sluit het niet uit: "Alles kan in deze tijd”

Langs Franstalige kant voeren virologen én politici de druk op om nóg extra ingrijpende, nationale verstrengingen door te voeren. Zelfs het woord lockdown wordt in de mond genomen, al blijft het de allerlaatste optie en ligt het vrijdag niet op de tafel van het Overlegcomité. “Maar wat kan je in deze tijd nog uitsluiten? Alles kan.”

118 reacties

 • maarten spiesschaert

  3 maanden geleden
  Scholen sluiten is de enige optie. 
 • Ignace Van Bost

  3 maanden geleden
  Wel dat de walen dan maar in lockdown gaan. Maar Vlaanderen toch niet.
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  Laat de federale regering maar doen! In 2024 gaan ze (toch in Vlaanderen) met name OVLD, CD&V, SP.a en GROEN volledig afgestraft worden door hun laks beleid en hun laten doen door de Walen! Een lockdown in Vlaanderen hebben we niet nodig, maar terdege wel in Brussel en Wallonië!
 • Andre Schouben

  3 maanden geleden
  Niettegenstaande Vlaanderen de grootste bevolkingsgroep is in België willen de Waalse politici het hier voor het zeggen hebben. Dat Di Rupo eerst eens in zijn eigen straatje kijkt en daar de gepaste maatregelen neemt en Vlaanderen gerust laat. Hetzelfde geldt voor de Brusselse politici. Waarom moeten er in dit landje zoveel overbetaalde en dure regeringen en politici zijn? De gewone man zal de door hen gemaakte schulden weeral moeten betalen. Van hen geen Euro.
 • Peter Pycke

  3 maanden geleden
  Zal de enige manier zijn vrees ik, lock down drie weken moet voldoende zijn maar dan ook alles dicht enkel de voeding winkels open, ik wil daar gerust een handje toesteken!
 1. Street Art Antwerp organiseert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  Street Art Antwerp organi­seert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  2020 was een jaar waarin wandelen en je buurt herontdekken zowat de enige outdoor ontspanning was. We genoten van de natuur rond de deur én de muurschilderingen waar we ons oog nog niet eerder op lieten vallen. Daarom selecteerde Street Art Antwerp net dit jaar honderd straatkunstwerken van Belgische makelij. Instagramvolgers kozen er de beste dertig uit en eind deze maand wordt de winnaar bekend.
 1. Bart Tommelein (Open Vld) over debacle met zonnepanelen: “Ik ben niet trots dat dit nu gebeurt”

  Bart Tommelein (Open Vld) over debacle met zonnepane­len: “Ik ben niet trots dat dit nu gebeurt”

  Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben gelegd, kregen vorige week slecht nieuws. Het Grondwettelijk Hof vernietigde de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter. In De Afspraak betreurde Bart Tommelein (Open Vld) dat de Vlaamse regering haar belofte over de terugdraaiende teller voor zonnepanelen niet heeft kunnen waarmaken: “Wij hebben hele goede bedoelingen gehad.”
 2. Ouders reageren aangeslagen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”
  Bertem

  Ouders reageren aangesla­gen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”

  Het is nog steeds onduidelijk wie er aan het stuur zat tijdens het dodelijk ongeval in Bertem zondagochtend waarbij T.S (16) om het leven kwam. Twee minderjarige jongens overleefden de zware crash. De 16-jarige jongen uit Herentals is zwaargewond en kon nog niet verhoord worden. De 17-jarige A.M uit Leefdaal is terug thuis, maar herinnert zich niets van het ongeval.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel