Horecadirecteurs Pieter Anciaux (links) van AB InBev en zijn collega Jay Strubbe van Duvel-Moortgat
Volledig scherm
PREMIUM
Horecadirecteurs Pieter Anciaux (links) van AB InBev en zijn collega Jay Strubbe van Duvel-Moortgat © RV/PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN

AB-InBev en Duvel-Moortgat niet eens met sluiting cafés en restaurants: “Weten niet eens of er probleem was in horeca”

De hele wereld drinkt ons goudgele gerstenat, maar in eigen land staan de tapkranen toe. Eén week na de drooglegging van bierland België spreken horecadirecteur Pieter Anciaux (30) van AB InBev en zijn collega Jay Strubbe (40) van Duvel-Moortgat klare taal. "De staat een proces aandoen, heeft geen zin. Maar laat ons de volgende keer beslissen op basis van data, want de horeca verdient het niet telkens het kind van de rekening te zijn."

 1. LIVE. Moderna vraagt goedkeuring voor coronavaccin - Crisiscentrum waarschuwt voor drukke winkelstraten: “Kunnen we ons nog niet permitteren”
  Play

  LIVE. Moderna vraagt goedkeu­ring voor coronavac­cin - Crisiscen­trum waarschuwt voor drukke winkelstra­ten: “Kunnen we ons nog niet permitte­ren”

  De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels. Want dit weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", zo reageerde epidemioloog Pierre Van Damme vanmorgen bij HLN LIVE. Ook in Nederland gaat het Veiligheidsberaad vandaag in overleg over de Belgische dagjestoeristen. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Moeten we na kerstperiode vrezen voor derde “nog hogere" golf? “Voorlopig vooral waarschuwing”

  Moeten we na kerstperio­de vrezen voor derde “nog hogere" golf? “Voorlopig vooral waarschu­wing”

  Tijdens de persconferentie na het Overlegcomité zei premier Alexander De Croo gisteren dat “een derde coronagolf nog hoger zou zijn de tweede golf en nog moeilijker zijn om mee om te gaan”. “Een derde golf kunnen we in onze zorg niet aan. We moeten er alles aan doen om dat te vermijden”, klonk het. Moeten we echt vrezen voor een derde, nog ergere golf na de kerstperiode? Yves Van Laethem (Sciensano) en Yves Coppieters (ULB) maken de balans op bij La Libre Belgique.
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"