Frankie and Fish
Volledig scherm
PREMIUM
© Frankie and Fish

“‘Op Lara’, zei Steffen terwijl hij het glas hief.” Hartsvriendin Ine Nijs over de verbinding op de avond van het afscheid van Lara Switten

“Er zal altijd een voor en na zijn.” Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Dinsdag namen haar naasten afscheid van Lara Switten, een ceremonie die haar volgers thuis live konden volgen. Hartsvriendin Ine bereidde de dienst mee voor, en vertelt hoe Lara ook na haar dood zoveel mensen samenbrengt. “We moeten leven met een wereld zonder Lara. Eentje met beslist minder glitter en minder kleur, maar wel eentje met veel bewustzijn.” 

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker: “Philippa en ik hadden een gesprek dat geen enkele mama wil hebben, over leven en dood”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker: “Philippa en ik hadden een gesprek dat geen enkele mama wil hebben, over leven en dood”

  Momblogger Lara Switten (35) is mama van drie en kreeg vorig jaar te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Sindsdien vertelt ze ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag heeft ze het over haar oudste dochter Philippa, die met veel vragen zit en het afgelopen jaar in sneltempo is gegroeid. “Terwijl Steffen zich even naast haar nestelt, vertelt hij dat mama alles geprobeerd heeft om weer gezond te worden. Dat niet iedereen die ziek is kan genezen, hoe hard je ook probeert.”
 1. PORTRET: Lara Switten, onze columniste die vocht voor het leven. “Ik heb nergens spijt van, en ik zou het zo weer allemaal opnieuw doen”
  PREMIUM

  PORTRET: Lara Switten, onze columniste die vocht voor het leven. “Ik heb nergens spijt van, en ik zou het zo weer allemaal opnieuw doen”

  Maandenlang ontroerde ze ons met haar column in NINA. Momblogger Lara Switten (35), die week na week openhartig vertelde over leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Ze vocht hard. Nu is haar strijd helaas ten einde gekomen. Lara is gisteren heengegaan in haar woonkamer in Beringen. Net zoals ze wilde: omringd door de mensen die ze zo graag zag. Dit was haar strijd, geïllustreerd met haar eigen woorden.
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?”

  De ene dag verloopt al wat vlotter dan de andere, weet ook de 33-jarige single Hanne. Wanneer ze op een doordeweekse herfstdag geniet van een kopje koffie, komt er plots een ongenode gast aandraven. Of beter gezegd: aanvliegen. Dat an sich is al vervelend, maar het beestje brengt ook nog eens ongevraagd Hannes gedachtenmolen op gang. “Ga ik mijn leven nog kunnen betalen? Moet ik opslag vragen, en wat als ik dat niet krijg?”