Lara Switten
Volledig scherm
PREMIUM
© Lara Switten

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, verliest haar moeder. “Mijn stem beefde terwijl ik vertelde hoe graag ik haar zag”

Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het pakkende afscheid van haar geliefde mama, die onlangs na een strijd tegen ALS overleed. “Haar leven werd gevierd zoals zij het het liefst zag. Zonnebloemen en de meest feestelijke kleuren. Geen zwart voor mijn mama, liever uitbundig.”

 1. COLUMN: Lara Switten (34), mama van 3 die strijdt tegen kanker, mag na chemokuur eindelijk naar huis met zoontje Gabriel: “Ik wil ‘bonden’ met ons vijven – dagen, weken, jarenlang”
  PREMIUM

  COLUMN: Lara Switten (34), mama van 3 die strijdt tegen kanker, mag na chemokuur eindelijk naar huis met zoontje Gabriel: “Ik wil ‘bonden’ met ons vijven – dagen, weken, jarenlang”

  Lara Switten is onlangs mama van drie geworden. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week blikt ze terug op haar eerste weken met haar pasgeboren zoontje Gabriel, en hoe moeilijk haar ziekte het maakte om ten volle van hem te genieten. Maar ze kijkt hoopvol naar de toekomst. “De zware kuur van chemo én bestralingen zit er voorlopig op. Ik wil tijd voor aansterken, bekomen, vechten. Tijd thuis, met Gabriel op mijn buik en de meisjes aan mijn voeten.”
 1. COLUMN. Lara Switten, mama van 3 die strijdt tegen kanker, schrijft liefdevolle ode aan haar man: “Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten, mama van 3 die strijdt tegen kanker, schrijft liefdevol­le ode aan haar man: “Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons”

  Lara Switten (34) is onlangs mama van een derde kindje geworden. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week vertelt ze over de zowel vurige als tedere liefde tussen haar en haar man Steffen. “Sinds de hemel op ons hoofd viel, sinds de diagnose, zijn we onafscheidelijk geweest. Hij droeg me tot aan de maan en terug. En toch mis ik hem. Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons. Daar ben ik van overtuigd.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.