Voorpublicatie uit het boek van Lara.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorpublicatie uit het boek van Lara. © Frankie and Fish

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, over de kracht van haar man: “Als ik weg ben, ben ik weg. Maar Steffen moet door”

“Stukje per beetje neem ik afscheid van de dingen die mij Lara maken.” Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag praat ze over haar man Steffen, haar rots in de branding, de vader van haar oogappels, haar grote liefde. “Ik zie Steffen en de kinderen en ik geloof: ‘Jullie zijn een ijzersterk team’.” 

 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Ik kan niet anders dan incasseren. Ik voel me geen strijder”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Ik kan niet anders dan incasseren. Ik voel me geen strijder”

  Lara Switten (35) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Ze startte recent met een nieuwe chemokuur en één ding is zeker: opgeven zal ze niet. “Ik prijs me gelukkig dat ik over een bijzonder positieve inborst beschik. Ik ben ervan overtuigd dat ik beter genees als mijn gemoed goed is. Dat houdt me recht.”
 2. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Elke opmerking over hoe vermagerd ik ben geeft me een dreun”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Elke opmerking over hoe vermagerd ik ben geeft me een dreun”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het gevecht met haar nieuwe spiegelbeeld, en hoe moeilijk ze het vindt om daar reacties op te krijgen. Op haar Instagrampagina probeert ze de ‘oude Lara’ in leven te houden. “Ik ben moe, van de chemo, van de kanker, van de pijn. Ik zie af, maar ik post op Instagram vaak wat anders. En dat mag ik. Dat wil ik.”