Lara organiseerde een Minion-feestje voor haar dochter Philippa.
Volledig scherm
PREMIUM
Lara organiseerde een Minion-feestje voor haar dochter Philippa. © Floor van der Linden

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Me helemaal onderdompelen in de feestsfeer, kan ik niet. Ik doorsta helse pijnen”

Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt hier wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het kinderfeestje dat ze organiseert voor de zesde verjaardag van dochter Philippa. “Ik had gehoopt het verjaardagsweekend van mijn dochter relatief pijnvrij te kunnen doorbrengen, maar de infiltratie blijkt helaas geen effect te hebben.”

 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, wordt meter: “Terwijl mijn ogen zich vulden met tranen fluisterde ik ‘ja’”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, wordt meter: “Terwijl mijn ogen zich vulden met tranen fluisterde ik ‘ja’”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat. Enkele weken geleden kreeg ze te horen dat ze meter mag worden van het kindje van haar broer. “Ik kreeg de eer om de resultaten van NIPT-test te bekijken, nog vóor zij er hun oog op zouden werpen. Ik mocht ontdekken of hun kindje, naast gezond en wel, een jongen of een meisje zal worden.”
 2. 4 exclusieve fragmenten uit het boek van NINA’s columniste Lara Switten, die strijdt tegen kanker: “Ik geef niet op. We willen blijven geloven in een mirakel”
  PREMIUM

  4 exclusieve fragmenten uit het boek van NINA’s columniste Lara Switten, die strijdt tegen kanker: “Ik geef niet op. We willen blijven geloven in een mirakel”

  Op 17 augustus verschijnt het boek van onze columniste Lara. Zij kreeg vorige week te horen dat de kanker sterker is dan de chemo. Lara stapt nu over op immunotherapie en blijft geloven in een mirakel. Omdat NINA na dit nummer in zomerstop gaat en je Lara’s boek al vooraf kan bestellen, selecteerden we fragmenten uit vier hoofdstukken als exclusieve voorpublicatie. Van een brief aan de kinderen tot een interview met haar man, Steffen. “Vertellen en schrijven over wat er in mijn hoofd omging, hielp. Wanneer het stil blijft, is dat een teken dat ik diep zit.” De NINA-redactie wenst Lara en haar gezin alle moed van de wereld.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Word je onvruchtbaar door een SOA en tast zetelverwarming de zaadkwaliteit aan? 5 feiten en fabels over vruchtbaarheid
  PREMIUM

  Word je onvrucht­baar door een SOA en tast zetelver­war­ming de zaadkwali­teit aan? 5 feiten en fabels over vruchtbaar­heid

  “Ik had geen goed zaad. Maar je hebt er maar één nodig, hè. Dan is hoop een vies beestje.” In de nieuwste aflevering van ‘Taboe’ sprak Philippe Geubels met Vlamingen die kinderloos blijven omdat die verdomde zaad- of eicellen niet meewerken. Voor wie met (on)vruchtbaarheid worstelt, blijft veel onduidelijk. We leggen fertiliteitsarts Guy Verhulst de hardnekkigste volkswijsheden voor en onderscheiden feiten van fictie. “Ook de kwaliteit van een vrijpartij telt. Als beide partners opgewonden zijn, is de kans op bevruchting groter.”
 3. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.