Lara, Steffen, Philippa, Romée en baby Gabriel enkele maanden geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Lara, Steffen, Philippa, Romée en baby Gabriel enkele maanden geleden. © Frankie and Fish

COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker: “Philippa en ik hadden een gesprek dat geen enkele mama wil hebben, over leven en dood”

Momblogger Lara Switten (35) is mama van drie en kreeg vorig jaar te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Sindsdien vertelt ze ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag heeft ze het over haar oudste dochter Philippa, die met veel vragen zit en het afgelopen jaar in sneltempo is gegroeid. “Terwijl Steffen zich even naast haar nestelt, vertelt hij dat mama alles geprobeerd heeft om weer gezond te worden. Dat niet iedereen die ziek is kan genezen, hoe hard je ook probeert.”

 1. Zes Vlamingen die zonder angst ‘anders’ durven zijn in onze hokjesmaatschappij. “Als ik één lotgenoot kan inspireren, is mijn missie geslaagd”
  PREMIUM

  Zes Vlamingen die zonder angst ‘anders’ durven zijn in onze hokjesmaat­schap­pij. “Als ik één lotgenoot kan inspireren, is mijn missie geslaagd”

  Te dik om model te zijn. Vrouwelijker dan een ‘man’ mag zijn. Ziek, maar niet ziek genoeg. Aan de kant geschoven in een rolstoel. In onze hokjesmaatschappij horen Sharon, Jan, Veerle, Jens, Anaïs en Katrien nergens thuis, maar daar hebben ze vrede mee. Met NINA praten ze over normen, over vooroordelen, over heel simpel: gelukkig zijn op hun eigen manier. In de hoop dat we onze blik ooit verruimen. “Als kind verstopte ik me achter de zetel, nu loop ik voor duizenden mensen in lingerie over de catwalk.”
 1. Voorproefje van NINA met Alexander Hendrickx: “Samen zijn met een topsporter, ik snap dat het moeilijk is”

  Voorproef­je van NINA met Alexander Hendrickx: “Samen zijn met een topsporter, ik snap dat het moeilijk is”

  Hockey is hot en dat heeft niet enkel met het spelletje an sich te maken. De Red Lions weten sinds olympisch goud heel het land te charmeren met hun stick en rake ballen. Topschutter Alexander Hendrickx (28) is er één van. Hij scoort zeer vlotjes, ook naast het veld. Voor vriendin Nadia verlaat hij binnenkort het ouderlijk huis. “Elke keuze die ik maak in mijn leven, is gelinkt aan mijn sport.”
 2. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, over de kracht van haar man: “Als ik weg ben, ben ik weg. Maar Steffen moet door”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, over de kracht van haar man: “Als ik weg ben, ben ik weg. Maar Steffen moet door”

  “Stukje per beetje neem ik afscheid van de dingen die mij Lara maken.” Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag praat ze over haar man Steffen, haar rots in de branding, de vader van haar oogappels, haar grote liefde. “Ik zie Steffen en de kinderen en ik geloof: ‘Jullie zijn een ijzersterk team’.”
 3. COLUMN. Lara Switten (35) mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat vriendinnen niet komen om picture perfect Lara te zien. Ze komen voor mij. Gewoon Lara.”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35) mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat vriendin­nen niet komen om picture perfect Lara te zien. Ze komen voor mij. Gewoon Lara.”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag heeft ze het over vriendschappen. Sommige zijn vertroebeld door haar ziekte, anderen versterkt. “De afgelopen tijd heeft me doen inzien dat vriendschap niet draait om wat je online deelt, maar wel wat je achter gesloten deuren met elkaar deelt.”