Frankie and Fish/rv
Volledig scherm
PREMIUM
© Frankie and Fish/rv

COLUMN. Hartsvriendin Ine over Lara’s laatste dagen: “Ze liet ons inzien dat samenzijn alles is”

“Lara nam haar tijd, en ze gaf ons tijd. Om te vertellen, om afscheid te nemen.” Maandenlang ontroerde ze ons met haar column in NINA. Momblogger Lara Switten, die week na week openhartig vertelde over leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Deze week namen we afscheid van een vrouw zo mooi als een bloem. Ze wordt hard gemist, nu al. Hartsvriendin Ine, die samen met Lara de columns schreef, waakte de laatste dagen van Lara’s leven mee aan haar bed: “Ze bracht mensen samen, altijd al. Ook nu zorgde ze ervoor dat mensen elkaar vonden.”

 1. PORTRET: Lara Switten, onze columniste die vocht voor het leven. “Ik heb nergens spijt van, en ik zou het zo weer allemaal opnieuw doen”
  PREMIUM

  PORTRET: Lara Switten, onze columniste die vocht voor het leven. “Ik heb nergens spijt van, en ik zou het zo weer allemaal opnieuw doen”

  Maandenlang ontroerde ze ons met haar column in NINA. Momblogger Lara Switten (35), die week na week openhartig vertelde over leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Ze vocht hard. Nu is haar strijd helaas ten einde gekomen. Lara is gisteren heengegaan in haar woonkamer in Beringen. Net zoals ze wilde: omringd door de mensen die ze zo graag zag. Dit was haar strijd, geïllustreerd met haar eigen woorden.
 2. Van “Zo blind als de Mol” tot “Fixed that for you, John de Mol”. 10 straffe reacties op John de Mols uitspraken over ‘The Voice’-schandaal

  Van “Zo blind als de Mol” tot “Fixed that for you, John de Mol”. 10 straffe reacties op John de Mols uitspraken over ‘The Voi­ce’-schan­daal

  “Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf.” De werknemers van ‘The Voice of Holland'-bedenker John de Mol (66) reageren met een paginagrote advertentie in het Nederlandse dagblad AD op zijn uitspraken over het ‘The Voice’-schandaal. Ze zijn teleurgesteld dat hun baas de verantwoordelijkheid in de schoenen van de betrokken vrouwen schuift. Ook op sociale media regent het verontwaardigde reacties. “Voor (machts)misbruikers is er nergens plek. Nooit.”
 3. Fotografe Morgane strijdt voor meer diversiteit in de modewereld en richt een agentschap op met inclusieve modellen

  Fotografe Morgane strijdt voor meer diversi­teit in de modewereld en richt een agentschap op met inclusieve modellen

  Stukje bij beetje wordt de modewereld diverser. Maar die vooruitgang mag sneller. En ook in ons land moet het nog anders, beter en vooral inclusiever. De Belgische lifestyle- en modefotograaf Morgane Gielen richt daarom een nieuw talentenbureau op: No Babes Agency. Ze werkt alleen maar samen met mensen met een taboedoorbrekend verhaal of look. “We moeten streven naar een wereld waarin iedereen zich gerepresenteerd voelt.”
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.