Lara met dochters Romée (links), Philippa en zoontje Gabriel.
Volledig scherm
PREMIUM
Lara met dochters Romée (links), Philippa en zoontje Gabriel. © Steffen Verniers

COLUMN. De zomervakantie van Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker. “Ik verdring de gedachte dat we niet onder de Italiaanse zon zullen zitten”

Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over haar zomer, die anders is dan alle voorgaande. “Ik kan niet achter mijn meisjes aan rennen. Nu komen ze aan mijn ziekenhuisbed in de living zitten om te parelen.”

 1. Tweedehands geboortelijsten zijn een booming business. “Al meer dan 100.000 babyspullen gered van de vuilnisbelt”

  Tweede­hands geboorte­lijs­ten zijn een booming business. “Al meer dan 100.000 babyspul­len gered van de vuilnis­belt”

  Een baby op komst? Dan maken ouders vaak een geboortelijst. Een mooie traditie, maar eentje die niet zo lief is voor onze planeet. Nu er steeds meer oog is voor duurzaamheid zijn ook tweedehands geboortelijsten in opmars. “Het is te gek voor woorden dat Belgen elk jaar zo’n 500 miljoen euro uitgeven aan babyspullen, die ze bovendien maar drie tot zes maanden gebruiken”, klinkt het bij de Gentse start-up Mic Mac Minuscule.
 2. COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker én eenzaamheid: “Niemand die bij me zit en mijn hand opwarmt”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama die strijdt tegen kanker én eenzaam­heid: “Niemand die bij me zit en mijn hand opwarmt”

  Lara Switten (35) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Door haar nieuwe chemokuur belandt ze opnieuw in het ziekenhuis, maar voelt zich daar moederziel alleen. “Dit is waar ik bang voor was. Mijn dagen doorbrengen zonder mijn roedel, ver van huis.”
 3. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Nooit gedacht dat ik mijn verjaardag zo zou vieren: kaal, in een rolstoel en zonder een glas bubbels”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Nooit gedacht dat ik mijn verjaardag zo zou vieren: kaal, in een rolstoel en zonder een glas bubbels”

  Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Onlangs mocht ze vijfendertig kaarsjes uitblazen. “Dit keer geen groot feest, geen nieuwe jurk, geen rode lippenstift. Wel afhaal, een makkelijke outfit en een emmertje naast het ziekenhuisbed in de living.”