Volledig scherm
PREMIUM

Gestolen pincodes, afluisterapparatuur in computers en het ‘switchen’ van containers: zo geraakt de coke in Antwerpen in de ‘juiste’ handen

Info over een drugscontainer: 50.000 euro. Een container verplaatsen: ook 50.000 euro. Sportzakken vol coke naar een veilige container verhuizen: nog eens 50.000 euro. Van de dokwerker tot de uithaler: op elke verdieping van het criminele mierennest in de Antwerpse haven heeft de drugsmaffia een mannetje zitten. En sommigen zijn beter in hun ‘ding’ dan anderen. Zo deed kraanman Nawil T. - alias Johnny Cash - zijn bijnaam alle eer aan. Of hoe er véél geld geschept kan worden in Antwerpen, de poort naar Europa op de cokeroute. “Ik krijg meestal een seintje van de uithalers via mijn persoonlijke contacten.”

13 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  9 maanden geleden
  Legalise en tspel is omzeep. De gebruikers zijn dan gekend en daar kunnen dokters en psychologen op inspelen. Nu is alles in de duik. En die paar ton dat ze ontdekken... plz... dat spelleke is eeuwenoud en gaat niet stoppen vooraleer je er de winst uithaalt
 • Ella Manen

  9 maanden geleden
  Maak t legaal, gedaan met de criminaliteit en extra inkomsten voor de staat. Voilà opgelost. Verbieden kan je het toch niet je ziet t zelf wel.
 • Gio Donateli

  9 maanden geleden
  Was 14 jaar en wist het al! Das al lang bezig!
 • Joey Starr

  9 maanden geleden
  Zouden ze daar in en rond de haven niet beter wat camera’s plaatsen i.p.v. overal de brave burger te bespieden?
 • Leo De Clercq

  9 maanden geleden
  Dit heeft de Sp.a door jarenlang de burgemeestersjerp te dragen gewoon laten betijen. Ik herinner me nog Patrick Janssen die na klachten van buurtbewoners in de Offerandestraat meldde dat "ze eerst het druggebruik in kaart moesten brengen". De handelaars aldaar wisten goed welke winkels façades waren voor drughandel en welke legit business waren. die hadden geen "kaart" nodig.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Als ‘Dikke Nordin van Den Dam’ boos is, ontploffen de granaten in Antwerpen: hoe een kleine dealer de cokebaas van ’t stad werd
  PREMIUM

  Als ‘Dikke Nordin van Den Dam’ boos is, ontploffen de granaten in Antwerpen: hoe een kleine dealer de cokebaas van ’t stad werd

  Donderdag 18 maart 2021, één van de grootste drugsdossiers ooit staat gepland voor de raadkamer van Antwerpen. 51 verdachten - met als headliner Nordin El H. (33) - moeten verschijnen voor invoer van cocaïne, wapenhandel en granaataanslagen. Het zal de drugsbaron worst wezen, want terwijl in Antwerpen de bommen ontploffen, rijdt hij vrolijk met zijn Bentley door de jachthaven van Dubai. Het is niet de eerste keer dat ze hem proberen te pakken, en al zeker niet de eerste keer dat zijn naam komt bovendrijven in een dossier. Dit is het verhaal van hoe een kleine drugsdealer uit de Antwerpse Dam-wijk in enkele jaren tijd de absolute ‘koning van de coke’ werd.
 1. Peperdure Lamborghini’s, een narco-duikboot en straten vol kogelhulzen: zo begint de weg van de coca naar Antwerpen
  PREMIUM

  Peperdure Lamborghini’s, een nar­co-duik­boot en straten vol kogelhul­zen: zo begint de weg van de coca naar Antwerpen

  “Vanavond uithaal Antwerpen doe jij mee? Benodigdheden: auto met veel pk”, klinkt een bericht op ‘Omerta’, een geheime groep op het Sky-netwerk voor ‘jobadvertenties’ in de haven. De beschikbare containerklimmers halen hun Sky-cryptofoon boven en reageren. Er is alweer een container geland in de haven, gevuld met bananen en... Colombiaanse cocaïne, alias ‘sos’. Het witte goud heeft dan een route afgelegd vol geweld en corruptie die start in een simpel familieboerderijtje in het Colombiaanse regenwoud en passeert in de gevaarlijke havenstad Buenaventura, waar lokale bendes elkaar uitmoorden in een territoriumstrijd. Want wie de haven bezit, bezit de uitvoer van cocaïne.
 2. Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentrales is mogelijk”
  134

  Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentra­les is mogelijk”

  Volgens het Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) is het alvast op het vlak van veiligheid mogelijk om de levensduur van de twee jongste kerncentrales in ons land te verlengen. Dat staat in de analyse waar de federale regering net voor kerst om had gevraagd. De regering moet dan wel nog in de eerstvolgende maanden een definitieve beslissing nemen en de installaties moeten een update krijgen, klinkt het.