EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Maak kennis met de held van Kopenhagen: Simon Kjaer, de vriend waarop Eriksen kon rekenen

EK VoetbalEen held zonder cape. Een leider die niet graag over zichzelf spreekt, maar daden waardevoller vindt dan woorden. Maak kennis met Simon Kjaer, de empathische aanvoerder van de Denen die lof kreeg voor de manier waarop hij zich ontfermde over zijn vriend en diens vrouw. “Ooit vertel ik mijn kinderen dat ik met Christian Eriksen heb samengespeeld.”

19 reacties

 • Karl Debaene

  3 maanden geleden
  Diep respect man!
 • Mark Van Dam

  3 maanden geleden
  Een voorbeeld van een aanvoerder.
 • nina deyrne

  3 maanden geleden
  Zijn leidersband zegt genoeg.
 • patrick bamelis

  3 maanden geleden
  enorme gast,ik ken hem van wanneer hij bij lille (losc) speelde, echt een gentlemen! in goede en kwade dagen.
 • Peter Verbeeck

  3 maanden geleden
  Een topmens ... helaas daalt hun aantal elke dag. Op palliatieve zorgen ontmoet je nog zulke mensen. Ik doe voor hem en hun mijn hoed respectvol af
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Portret van Christian Eriksen, de jongen uit Middelfart die tegen wil en dank voetbalster werd
  EK voetbal

  Portret van Christian Eriksen, de jongen uit Middelfart die tegen wil en dank voetbal­ster werd

  Hij zou uw en mijn buurman kunnen zijn. Christian Eriksen (29), een doodnormale Deense gast die toevallig gewéldig kan shotten (én Nederlands praat). Dit seizoen spelend bij Inter, waar hij ploegmaat is van Romelu Lukaku, deelde hij bij Tottenham jarenlang de kleedkamer met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. ‘t Zijn z’n vrienden, net als zowat elke ploegmaat die hij ooit had. De wereld hield vanavond haar adem in toen Eriksen, voetbalster die de spotlights schuwt, plots in elkaar zakte.